Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογικός θρίαμβος Τζόνσον στη Βρετανία – «Ξεκάθαρη εντολή για BREXIT»

Εκλογικός θρίαμβος Τζόνσον στη Βρετανία – «Ξεκάθαρη εντολή για BREXIT»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εκλογές, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον,

Ως ξεκάθαρη εντολή στο κόμμα των Συντηρητικών να οδηγήσουν τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ερμηνεύει ο Μπόρις Τζόνσον το θριαμβευτικό για τον ίδιο αποτέλεσμα των εκλογών της Πέμπτης.

«Σε αυτό το στάδιο φαίνεται ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών έχει λάβει μία ισχυρή νέα εντολή να υλοποιήσει το Brexit, αλλά όχι μόνο αυτό.

»Εντολή να ενώσει τη χώρα και να την πάει μπροστά» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον λίγο αφότου ανακοινώθηκε και επισήμως ότι κέρδισε την έδρα του στο Όξμπριτζ.

«Πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές θα αποδειχθούν ιστορικές δίνοντας σε αυτή την νέα κυβέρνηση την ευκαιρία να σεβαστεί τη δημοκρατική βούληση των Βρετανών πολιτών, να αλλάξει τη χώρα προς το καλύτερο και να απελευθερώσει τη δυναμική της για όλους τους ανθρώπους αυτής της χώρας» συνέχισε ο ηγέτης των Τόρις, για να καταλήξει:

«Αυτό είναι που θα κάνουμε τώρα και είμαστε αρκετά τυχεροί, όπως φαίνεται από τα exit polls και τα πρώτα αποτελέσματα, να έχουμε τη δυνατότητα να αρχίσουμε αυτή τη δουλειά από σήμερα».

Με τα αποτελέσματα για τις 360 από τις 650 έδρες να έχουν ήδη ανακοινωθεί επισήμως οι Συντηρητικοί έχουν αποσπάσει 187 και οι Εργατικοί 124.

Εάν συνεκτιμηθούν και τα exit polls υπολογίζεται, όπως μεταδίδει το BBC, ότι οι Τόρις θα λάβουν 357 έδρες, δηλαδή 39 περισσότερες σε σχέση με τις εκλογές του 2017.

Το αποτέλεσμα για τον Τζόνσον, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα είναι καλύτερο από ό,τι είχε πετύχει η Μάργκαρετ Θάτσερ το 1979 (339 έδρες), αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό όσο στις νίκες των Τόρις το 1983 και το 1987 (397 και 376 αντίστοιχα).

Οι Εργατικοί θα λάβουν 201 (61 λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και συνολικά τις λιγότερες εδώ και πάνω από 40 χρόνια).

Το SNP υπολογίζεται ότι θα αποσπάσει 55 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θα έχουν 13 έδρες στη νέα Βουλή, το Plaid Cymru τέσσερις, οι Πράσινοι μία και το Κόμμα του Brexit καμία.

Σχετικά άρθρα