Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωβουλή καλεί σε παραίτηση τον πρωθυπουργό της Μάλτας

Η Ευρωβουλή καλεί σε παραίτηση τον πρωθυπουργό της Μάλτας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Panama Papers - Όλες οι Αποκαλύψεις, Δάφνη Καρουάνα Γκαλίθια, Δολοφονίες, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάλτα, Τζόσεφ Μουσκάτ, Φοροαποφυγή, Φοροδιαφυγή,

«Πρέπει να παραιτηθεί αμέσως ο Τζόζεφ Μουσκάτ για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι πολιτικής παρέμβασης στις έρευνες της δολοφονίας της δημοσιογράφου, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια», σύμφωνα με το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τους ηγέτες της Ε.Ε.

Ο Τζόζεφ Μουσκάτ είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι θα παραιτηθεί στα μέσα του επομένου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου επικεφαλής στο εργατικό κόμμα.

Όμως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρότρυνε τους ηγέτες των χωρών της Ε.Ε να πάρουν θέση για το θέμα, αναφέροντας ως ανησυχητική την κατάσταση που βρήκε η αποστολή ευρωβουλευτών στη Μάλτα, σχετικά με τις έρευνες περί πιθανής ανάμιξης του πρωθυπουργού στις έρευνες για τη δολοφονία της Γκαλίζια.

Η «αργοπορημένη» παραίτηση του Μουσκάτ «συνιστά σοβαρό, πραγματικό ή θεωρούμενο κίνδυνο, οι έρευνες για τη δολοφονία και οι συνδεόμενες έρευνες θα τεθούν σε κίνδυνο», τόνισε η αποστολή των ευρωβουλευτών.

Παράλληλα, επιθυμία των ευρωβουλευτών είναι η εκκίνηση συνομιλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις αρχές της Μάλτας.

Το κείμενο, που θα ψηφιστεί την Τετάρτη, προειδοποιεί για «σοβαρές και επίμονες απειλές κατά του κράτους δικαίου, της δημοκρατία και των θεμελιωδών δικαιωμάτων», στη Μάλτα, συμπεριλαμβανομένης της ανεξαρτησίας της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα