Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ έστειλε αντιπροσωπεία στο Καμισλί να συνομιλήσει με τους Κούρδους

Ο Άσαντ έστειλε αντιπροσωπεία στο Καμισλί να συνομιλήσει με τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Καμισλί, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD), Τζιχαντιστές,

Αντιπροσωπείες της κυβέρνησης της Συρίας και των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκαν το Σάββατο στη συροκουρδική παραμεθόρια πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία.

Όπως έγινε γνωστό από τον Σύρο βουλευτή Ναουάφ Ταράντ Αλ Μαλχάμ, σε δηλώσεις του σε φιλοκυβερνητικά Μέσα, η κυβερνητική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με Ασσύριους και Άραβες της Καμισλί.

Η Δαμασκός εργάζεται για την αποκατάσταση της κεντρικής εξουσίας της στα εδάφη που ελέγχονταν, πριν την εισβολή «Πηγή Ειρήνης» του Ερντογάν, από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Ο Μαλχάμ ισχυρίστηκε ότι οι Κούρδοι επανέλαβαν ότι δεν επιδιώκουν την απόσχιση από τη Συρία, και ότι ήταν ο βασικός παράγοντας στην απελευθέρωση των βορείων και ανατολικών εδαφών της χώρας από τους τρομοκράτες.

Ο νομοθέτης αποκάλυψε ότι η αντιπροσωπεία του καθεστώτος πρότεινε τη μετονομασία της κυβέρνησης των Κούρδων στη βόρεια Συρία από «αυτοκυβέρνηση» σε «τοπική αυτοδιοίκηση».

Από αυτό φανερώνεται ότι οι δύο πλευρές συζητούν μια -κάποια- έστω και περιορισμένη κουρδική αυτονομία εντός της Συρίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες, όπως εάν κατέληξαν σε κάποιες συμφωνίες ή ποια ατζέντα όρισαν για επόμενη συνάντηση, δεν έγιναν γνωστές.

Σχετικά άρθρα