Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Στον ΟΗΕ η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης – Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας

Ερντογάν: Στον ΟΗΕ η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης – Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Καστελλόριζο, Λιβύη, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ρεσιτάλ προκλήσεων δίνει η Άγκυρα μετά την αυθαίρετη και παράνομη συμφωνία που υπέγραψε με την Τρίπολη και η δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά, διεκδικώντας ολόκληρη την περιοχή του Καστελόριζου (Λύκιο Πέλαγος) και μεγάλο μέρος του Νότιου Κρητικού Πελάγους.

Μετά τις προκλήσεις Τσαβούσογλου, την σκυτάλη πήρε ο Ερντογάν, δηλώνοντας ότι υπέγραψε τη συμφωνία με τη Λιβύη, ενώ τα αρμόδια όργανα την έστειλαν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Θα διατηρήσουμε την ίδια αποφασιστική στάση στο θέμα της Λιβύης.

»Το παιχνίδι που είχε εγκαθιδρυθεί στη Μεσόγειο, χάλασε με αυτή τη συμφωνία» ανέφερε σχετικά ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη.

Σε ομιλία του στον Κεράτιο Κόλπο στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμα ότι «έχει δημιουργηθεί μια οριογραμμή μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας.

»Έχει υπογραφεί ένα κείμενο συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης και η βουλή μας πέρασε τη συμφωνία. Εγώ το υπέγραψα».

Παράλληλα διεμήνυσε ότι «θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας (στην ανατολική Μεσόγειο), όποια και να είναι, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και το διεθνές δίκαιο, θα παρακολουθούμε την κατάσταση».

«Πάντοτε σταθήκαμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε για τον αγώνα που δίνουμε για την κυριαρχία της χώρας μας, το δίκαιο, τα συμφέροντα της και για την προστασία των δικαιωμάτων του έθνους μας και των φίλων μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «εξάπτονται επειδή πλέον δεν μπορούν να ζορίζουν την Τουρκία όπως έκαναν στο παρελθόν, δεν μπορούν να την κατευθύνουν να την διοικούν. Επειδή εκνευρίζονται χάνουν το έλεγχο».

Σχετικά άρθρα