Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο

Ο Τσαβούσογλου απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Τουρκία,

Με πόλεμο απείλησε εμμέσως πλην σαφώς την Ελλάδα, το Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο.

«Στην ανατολική Μεσόγειο εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, τότε θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, οποία και να είναι αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητές της στην περιοχή, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη της ‘τδβκ’ (σ.σ. ψευδοκράτος – κατεχόμενα).

»Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η Άγκυρα δεν επιθυμεί να γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι τα έσοδα (σ.σ. γεωτρήσεων) πρέπει να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί.

«Εμείς αυτό το προωθήσαμε στους Ελληνοκυπρίους, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους.

»Αλλά, αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου.

»Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι», τόνισε καταλήγοντας.

Σχετικά άρθρα