Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδάραβας σκότωσε τρεις μέσα σε αμερικανική βάση στη Φλόριντα

Σαουδάραβας σκότωσε τρεις μέσα σε αμερικανική βάση στη Φλόριντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φλόριντα,

Σαουδάραβας στρατιωτικός σκότωσε τρεις ανθρώπους την Παρασκευή ανοίγοντας πυρ σε αεροναυτική βάση στη Φλόριντα, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Όπως μετέδωσαν οι Αρχές, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον οκτώ νοσηλεύονται.

Ο Σαουδάραβας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, Μοχάμεντ αλ Σαμράνι, βρισκόταν στη βάση της Πενσακόλα για να συμμετάσχει σε πρόγραμμα κατάρτισης στην αεροναυτική.

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν δήλωσε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του να συνεργαστούν με τις Αρχές των ΗΠΑ που διερευνούν την αιματηρή επίθεση και τον διαβεβαίωσε ότι ο «δράστης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος» δεν αντιπροσωπεύει τον σαουδαραβικό λαό.

Ο βασιλιάς Σαλμάν εξέφρασε τη «θλίψη και την οδύνη του» για την ένοπλη επίθεση, τόνισε η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από την τηλεφωνική κλήση μεταξύ των δύο ηγετών.

«Η αυτού μεγαλειότης, ο βασιλιάς Σαλμάν, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος δεν αντιπροσωπεύει τον σαουδαραβικό λαό, ο οποίος θεωρεί τον αμερικανικό λαό φίλο και σύμμαχο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Ο βασιλιάς «έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες για να εντοπίσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό της αιτίας αυτής της φρικιαστικής επίθεσης».

Η βάση Πενσακόλα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Φλόριντα με την Αλαμπάμα, είναι από τις κυριότερες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και εκεί εδρεύει το ακροβατικό του σμήνος Blue Angels.

Η βάση απασχολεί τουλάχιστον 16.000 στρατιωτικό και 7.400 πολιτικό προσωπικό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βάσης.

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση με πυροβολισμούς σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ένας ναύτης πυροβόλησε τρεις πολίτες στην ιστορική στρατιωτική βάση Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη, σκοτώνοντας δύο από αυτούς προτού αυτοκτονήσει.

Ο Σαουδάραβας αναρτούσε στο Twitter εχθρικά μηνύματα

Εχθρικά μηνύματα στο λογαριασμό του στο Twitter είχε αναρτήσει ο Σαουδάραβας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο μελετών SITE, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της δραστηριότητας τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο.

«Εναντιώνομαι στο κακό, και η Αμερική στο σύνολό της έχει μεταμορφωθεί σε έθνος του κακού (…) Δεν είμαι εναντίον σας απλώς επειδή είσαστε Αμερικανοί, δεν σας μισώ εξαιτίας των ελευθεριών σας, σας μισώ επειδή κάθε μέρα υποστηρίζετε, χρηματοδοτείτε και διαπράττετε εγκλήματα εναντίον όχι μόνο των μουσουλμάνων, αλλά και εναντίον της ανθρωπότητας», είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο δράστης της επίθεσης στη βάση στην Πενσακόλα, που κατονομάζεται από το SITE Intelligence Group ως Μοχάμεντ αλ Σαμράνι.

Ο Σαουδάραβας στρατιωτικός Μοχάμεντ αλ Σαμράνι που άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τρεις, μέσα σε αμερικανική βάση.

Ο δράστης, οπλισμένος με πιστόλι, ήταν είτε χειριστής αεροσκάφους είτε τεχνικός αεροσκαφών εκπαιδευόμενος στην αμερικανική αεροναυτική βάση.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, τόνισε ότι οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας ως κίνητρο, είναι όμως ακόμη νωρίς να βγουν συμπεράσματα.

Κατά πηγές που επικαλέστηκε χωρίς να κατονομάσει η εφημερίδα The New York Times, άλλοι έξι Σαουδάραβες υπήκοοι ανακρίθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Σχετικά άρθρα