Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλούμπεργκ: Ο Τραμπ θα καταβροχθίσει τους αντιπάλους του

Μπλούμπεργκ: Ο Τραμπ θα καταβροχθίσει τους αντιπάλους του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικλ Μπλούμπεργκ, Ντόναλντ Τραμπ,

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα νικούσε με άνεση στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο οποιονδήποτε από τους αντιπάλους του στο Δημοκρατικό Κόμμα στις προεδρικές εκλογές του 2020, λέγοντας χωρίς περιστροφές: «Ο Ντόναλντ Τραμπ θα τους καταβρόχθιζε».

Ο 77χρονος Μπλούμπεργκ, δισεκατομμυριούχος των ΜΜΕ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, εισήλθε με καθυστέρηση στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Κατά το παρελθόν, σε ιδιωτικές συζητήσεις, έχει μιλήσει υποτιμητικά για τους αντιπάλους του, είναι όμως η πρώτη φορά που εμφανίζεται τόσο επικριτικός σε βάρος τους δημοσίως.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του CBS «This Morning», ο Μπλούμπεργκ είπε:

«Παρακολουθώ την κυβέρνησή μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ο τρόπος που συμπεριφέρονται στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, υπό την ηγεσία του προέδρου μας.

»Το είχα πει το 2016, “είναι ο χειρότερος άνθρωπος για τη δουλειά. Δεν έχει την ιδιοσυγκρασία ή το ήθος ή τη νοημοσύνη να κάνει αυτή τη δουλειά”».

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ συμπλήρωσε:

«Και το λέω, “δεν μπορούμε να έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια με αυτόν”. Κατόπιν, κοιτάζω όλους τους υποψηφίους.

»Και σκέφτομαι: “Ο Ντόναλντ Τραμπ θα τους καταβρόχθιζε”».

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, πρώην Ρεπουμπλικανός και ανεξάρτητος, φοβάται, μεταξύ άλλων, ότι φιλελεύθεροι υποψήφιοι, όπως οι γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Ουόρεν και Μπέρνι Σάντερς και οι δαπανηρές προτάσεις τους για επέκταση των κυβερνητικών προγραμμάτων, θα απομακρύνουν τους ψηφοφόρους στις πολιτείες- κλειδιά.

Ο Μπλούμπεργκ και 14 άλλοι υποψήφιοι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να λάβουν το χρίσμα του κόμματος και να αναμετρηθούν με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο στις εκλογές του επόμενου Νοεμβρίου.

Η είσοδος του Μπλούμπεργκ στη μάχη για το χρίσμα έχει κάποιον αντίκτυπο.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα ποσοστό 4% μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, αν και υπολείπεται των συνυποψηφίων του που ηγούνται της κούρσας, όπως ο Μπάιντεν, η Ουόρεν, ο Σάντερς.

Σχετικά άρθρα