Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι η Κύπρος προσέφυγε στη Χάγη κατά της Τουρκίας

Ο Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε ότι η Κύπρος προσέφυγε στη Χάγη κατά της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της, προσέφυγε η Κύπρος, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η πρόθεση της Κύπρου να προσφύγει στο δικαστήριο της Χάγης προσβλέπει «στην προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

»Και έχουμε πει ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε έννομο ή κάθε νόμιμο όπλο, κάθε διεθνές φόρουμ, κάθε διεθνή οργανισμό, προκειμένου να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης αυτό το στόχο έχει», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης σε σχετική ερώτηση κατά την άφιξή του στο 7o Ενεργειακό Συμπόσιο – Θέμα: «Κύπρος: Τα επόμενα βήματα στη σκακιέρα της ενέργειας».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι βεβαίως, «υπάρχουν και ενδεχόμενα να προκύψουν δυσκολίες».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σε μια τέτοια προσφυγή πρέπει να υπάρχει και η συγκατάθεση των δύο μερών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «υπάρχει μια διαδικασία δια της οποίας γνωστοποιείται η πρόθεση μιας χώρας να προσφύγει στο Δικαστήριο της Χάγης».

«Προχωρήσαμε στην επίδοση σχετικής ειδοποίησης προς την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, δεν έγινε αποδεκτή, εστάλη δια άλλου μέσου.

»Υπάρχει απόδειξη ότι παρελήφθη, και αυτό δίνει το δικαίωμα της προσφυγής», υπογράμμισε, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο Κύπρου.

Σχετικά άρθρα