Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη 600 Αμερικανών στρατιωτών στις πετρελαιοπηγές στην Αν. Συρία

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη 600 Αμερικανών στρατιωτών στις πετρελαιοπηγές στην Αν. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Πεντάγωνο, Πετρέλαιο, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν την απόσυρση των στρατιωτών τους από την (παραμεθόριο) στη βορειοανατολική Συρία, μετακινώντας σε πιο ασφαλείς θέσεις στη χώρα περί τους 600 στρατιώτες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ. Οι Αμερικανοί αναπτύχθηκαν στις πετρελαιοπηγές στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού, σε συνέντευξή του στο Reuters, ίσως σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου αναταραχής και αβεβαιότητας σχετικά με την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τους στρατιώτες του από την περιοχή, τον Οκτώβριο.

Έκτοτε, ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία μειώθηκε περίπου κατά 40%, από 1.000 αρχικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Έσπερ υποστήριξε ότι διατηρεί τη δυνατότητα να προσθέτει ή να αφαιρεί μικρό αριθμό στρατιωτών στη Συρία.

Άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι ο αριθμός των στρατιωτών θα είναι σταθερά γύρω στους 600.

«Αν δούμε να συμβαίνουν πράγματα, μπορώ να ρυθμίσω σε μικρή κλίμακα τον αριθμό», σημείωσε ο Έσπερ, επιστρέφοντας από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειώσουν οι ΗΠΑ κι άλλο τους στρατιώτες τους στη Συρία, εφόσον οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι συμβάλλουν στην αποστολή.

«Διεξάγονται πολλές συζητήσεις στη Συμμαχία.

»Ίσως δούμε κάποιους συμμάχους να συμβάλλουν με στρατεύματα», υποστήριξε χωρίς να απαραίτητα να αναφέρεται σε επικείμενη εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα