Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ούτε τα προσχήματα ο Τραμπ: «Πρόθυμος» να δει τον Ερντογάν και στο Λονδίνο

Ούτε τα προσχήματα ο Τραμπ: «Πρόθυμος» να δει τον Ερντογάν και στο Λονδίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Πρόθυμος να συναντηθεί ξανά με τον Τούρκο ομόλογό του, έστω και αν επισήμως το πρόγραμμά του στο Λονδίνο δεν προβλέπει μέχρι στιγμής ένα νέο τετ-α-τετ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας τις πολύ καλές σχέσεις της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα – και σχεδόν δικαιολογώντας ακόμη και την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Την ελπίδα για κάποιου είδους αλληλεπίδραση στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ που αρχίζει σήμερα στο Λονδίνο έχουν εκφράσει και Τούρκοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακόμη όμως και αν δεν υπάρξει κάποια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, η σχέση τους παρακολουθείται στενά.

«Μου αρέσει η Τουρκία και τα πάω πολύ καλά με τον πρόεδρο», δήλωσε ο Τραμπ από το Λονδίνο, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν θα μπορούσε να έχει στηρίξει περισσότερο» την Ουάσιγκτον όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τον τουρκικό εναέριο χώρο για να εξαπολύσουν την επίθεση στην οποία τελικά σκοτώθηκε ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ένας ψύχραιμος παρατηρητής αναρωτιέται: «Τι λέει;». Έχει ξεφύγει εντελώς; Ή τον «κρατάνε» τόσο καλά Τούρκοι και Ρώσοι;

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η αμφιλεγόμενη απόφασή του να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία τώρα θεωρείται «μια πολύ καλή συμφωνία», ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «έχουν τον πλήρη έλεγχο του πετρελαίου» το οποίο το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούσε ως πηγή χρηματοδότησης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στην απόφαση της Τουρκίας να να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, λέγοντας ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να της πουλήσει Patriot.

«Το είπαν αρκετές φορές και μετά η Τουρκία πήγε και αγόρασε ρωσικούς πυραύλους», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδόν δικαιολογώντας τον ΝΑΤΟϊκό του σύμμαχο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξευτελίζει την ηγεμονία των ΗΠΑ υποκλινόμενος σε ένα βάρβαρο τύραννο. Ο δυτικός κόσμος πρέπει να ανησυχεί.

Σχετικά άρθρα