Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ που θεωρούσε το ΝΑΤΟ άχρηστο αντέκρουσε τον Μακρόν που το αποκάλεσε «εγκεφαλικά νεκρό»

Ο Τραμπ που θεωρούσε το ΝΑΤΟ άχρηστο αντέκρουσε τον Μακρόν που το αποκάλεσε «εγκεφαλικά νεκρό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντόναλντ Τραμπ,

Τα πρόσφατα σχόλια του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, για το ΝΑΤΟ αντέκρουσε ο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας ως «πολύ προσβλητικούς» τους χαρακτηρισμούς και ότι δείχνουν έλλειψη σεβασμού.

Τον Νοέμβριο, ο Μακρόν είχε δηλώσει στον «Εconomist» ότι το ΝΑΤΟ είναι «εγκεφαλικά νεκρό», προειδοποιώντας τις χώρες-μέλη της Βορειο-ατλαντικής συμμαχίας ότι δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Τραμπ τόνισε ότι οι σχολιασμοί του προέδρου Μακρόν ήταν «πολύ πολύ άσχημοι προς όλες τις 28 χώρες και πολύ προσβλητικοί».

«Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα για το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ έφθασε χθες το βράδυ στο Λονδίνο για να παραβρεθεί στην επετειακή σύνοδο για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ.

Η σύνοδος πραγματοποιείται εν μέσω κλίματος έντασης μεταξύ ορισμένων ηγετών πάνω σε διάφορα ζητήματα.

Στο πλαίσιο της συνόδου, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Την Τετάρτη ο κ. Τραμπ θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα και ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ότι το ΝΑΤΟ είναι άχρηστο, τώρα όμως από ό,τι φαίνεται άλλαξε γνώμη.

Προφανώς τον ενόχλησε ότι ο Γάλλος πρόεδρος κατέκρινε το ΝΑΤΟ εξαιτίας της τρίτης τουρκικής εισβολής στη Συρία, στην οποία έδωσε το «πράσινο φως» ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετικά άρθρα