Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα”

“Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρόπολη, Γλυπτά Παρθενώνα Βρετανικό Μουσείο, Παρθενώνας, Τζοναθαν Τζόουνς,

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι τα πιο όμορφα έργα τέχνης στον κόσμο και για αυτό το λόγο πρέπει να τα επιστρέψουμε» αναφέρει ο τίτλος του άρθρου του Τζόναθαν Τζόουνς στην βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Που ανήκουν; Πως μπορεί κανείς να τα φροντίσει και να τα εκθέσει;» ρωτά στο άρθρο του υπογραμμίζοντας πως τα γλυπτά δημιουργήθηκαν για να διακοσμήσουν τον Παρθενώνα που ακόμα και σήμερα «κυριαρχεί στον ορίζοντα της ελληνικής πρωτεύουσας».

Αφού αναφέρεται στον Λόρδο Έλγιν που τα μετέφερε στο Λονδίνο επισημαίνει ότι αν οι τοιχογραφίες της Καπέλα Σιξτίνα είχαν αφαιρεθεί και τοποθετηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη δε θα μπορούσαν οι επισκέπτες να θαυμάσουν την ομορφιά τους.

«Θα αγωνιζόμασταν να φανταστούμε την δύναμη των έργων του Μικελάντζελο στην αρχική τους θέση. Θα χάναμε την αγωνία να τεντώσουμε το λαιμό μας και τον ενθουσιασμό να διασχίσουμε το Βατικανό για να τα δούμε, παρά την φασαρία τους ουράς», σχολιάζει ο Τζόναθαν Τζόουνς.

«Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα τον Παρθενώνα μαγεύτηκα από την μοναδική φωτεινότητα και την τελειότητά του και σκέφτηκα ότι είναι απόλυτα προφανές πως τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα» καταλήγει ο βρετανός δημοσιογράφος.

Σχετικά άρθρα