Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που έσφαξε δύο πολίτες στη Γέφυρα του Λονδίνου – Καταδικασμένος τρομοκράτης

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που έσφαξε δύο πολίτες στη Γέφυρα του Λονδίνου – Καταδικασμένος τρομοκράτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Λονδίνο, Ουσμάν Καν, Τζιχαντιστές,

Ο 28χρονος Ουσμάν Καν είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες Παρασκευή στη Γέφυρα του Λονδίνου και είχε ως αποτέλεσμα δύο πολίτες να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η βρετανική Αστυνομία.

Ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, είχε καταδικαστεί για καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα και αποφυλακίστηκε πέρσι.

«Το άτομο αυτό ήταν γνωστό στις Αρχές και είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατικά αδικήματα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου.

«Αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Δεκέμβριο του 2018 και το βασικό σημείο της έρευνας τώρα είναι να διαπιστώσουμε πως κατόρθωσε να διαπράξει αυτή την επίθεση», τόνισε ο κ. Μπάσου, συμπληρώνοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε μια τοποθεσία στην κομητεία του Στάφορντσιρ στην κεντρική Αγγλία.

Αναβάλλονται οι προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων

«Συνταρακτικό» χαρακτήρισε το θάνατο των δύο πολιτών ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ενώ προανήγγειλε την αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στους δρόμους του Λονδίνου μετά τη χθεσινή επίθεση.

Ο Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι υποστηρίζει εδώ και καιρό πως «πρόκειται για λάθος να επιτρέπεται σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να αποφυλακίζονται νωρίς» και ότι «θα πρέπει να ενισχυθούν οι αρμόζουσες ποινές για τους επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά για τρομοκράτες».

Επιπλέον, ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι οι προεκλογικές εκστρατείες τόσο των Τόρις όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο Λονδίνο, αναβάλλονται.

Την συμπαράσταση στα θύματα και την ευγνωμοσύνη του σε όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της επίθεσης εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να μείνουν ενωμένοι, μη επιτρέποντας τον εκτροχιασμό της δημοκρατίας από τρομοκρατικές πράξεις.

«Δεν θα τρομοκρατηθούμε από εκείνους που μας απειλούν.

»Πρέπει, και θα σταθούμε μαζί για να απορρίψουμε το μίσος και τις διαιρέσεις» τόνισε ο κ. Κόρμπιν

«Το σημερινό περιστατικό μας θυμίζει ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε την ασφάλειά μας δεδομένη» ανέφερε από την πλευρά της η επικεφαλής των Φιλελεύθερων, Τζο Σουίνσον, εξήροντας τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

«Όσοι θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να μας χωρίσουν ή να υπονομεύσουν την ελευθερία μας, δεν θα τα καταφέρουν» πρόσθεσε η κ. Σουίνσον.

Σχετικά άρθρα