Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να χτυπήσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να χτυπήσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει χτυπήματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, προειδοποιεί το inquisitr, το οποίο επικαλείται αναφορές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες το Ισλαμικό Κράτος σκοπεύει να απαντήσει στις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ.

Πέντε αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών είπαν στο Bloomberg ορισμένα ανησυχητικά πράγματα για το Ισλαμικό Κράτος και τις στρατηγικές του.

Υποστήριξαν ότι η φανατική ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα, σχεδιάζει να εξαπολύσει σημαντικά τρομοκρατικά χτυπήματα σε στόχους μέσα στις ΗΠΑ και πιθανώς και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, το Ισλαμικό Κράτος έχει πυρήνες εν υπνώσει σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ευρώπης και των ΗΠΑ, που αναμένουν μια εντολή για να αφυπνιστούν και να αναλάβουν δράση.

Ο συνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ Ντέρεκ Χάρβεϊ (Derek Harvey) υποστήριξε ότι εξαιτίας της αποτυχημένης πολιτικής του Ομπάμα να αποχωρήσουν οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ από το Ιράκ, η χώρα παραδόθηκε στον ανταγωνισμό μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα για την ηγεσία της τζιχάντ.

Ο ίδιος συνταγματάρχης είπε ότι ο Μπάρακ Ομπάμα υποτίμησε το Ισλαμικό Κράτος, όπως και τις δυνατότητές του να χτυπήσει στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Το θέμα με το Ισλαμικό Κράτος, κι αυτό το διαχωρίζει από την Αλ Κάιντα ή τη Χαμάς, είναι το γεγονός ότι διατηρούν επιρροές παγκοσμίως και όχι μόνο στη Μέση Ανατολή. Είναι αναρίθμητα τα παραδείγματα μουσουλμάνων από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, που τώρα πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία και εάν επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους, τότε θα είναι ακόμα περισσότερο ριζοσπαστικοποιημένοι.

Ο Μπρετ ΜακΓκαργκ, ο αναπληρωτής βοηθός του Υπουργού Επικρατείας των ΗΠΑ, υπεύθυνος για το Ιράν και το Ιράκ, προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι άκρως πιο επικίνδυνο από την Αλ Κάιντα.

“Το Ισλαμικό Κράτος είναι καλύτερα εξοπλισμένο, καλύτερα επανδρωμένο, καλύτερα προμηθευμένο, είναι καλύτεροι πολεμιστές, καλύτερα εκπαιδευμένοι από την Αλ Κάιντα στο Ιράκ και από τις δυνάμεις που αντιμετωπίζουν. Έχουν εξαπλωθεί παγκοσμίως, μέσω οικουμενικών τζιχαντιστικών οργανώσεων. Διαθέτει ξένους μαχητές και βομβιστές αυτοκτονίας οι οποίοι θα πάνε όπου τους διατάξει η οργάνωση. Και εύκολα μπορούν να βρεθούν στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, ακόμα και μέσα στις ΗΠΑ”.

Σχετικά άρθρα