Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κάμερον κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και οι μακελάρηδες του ISIS αλωνίζουν

Ο Κάμερον κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και οι μακελάρηδες του ISIS αλωνίζουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Daily Mail, ISIL, ISIS, Βρετανία, Διακοπές, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιβιντ Κάμερον, Τζιχαντιστές,

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το τερατώδες Ισλαμικό Κράτος και τους φονταμενταλιστές του πριν φέρουν το χάος μέσα στις πόλεις μας, είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει και πάλι για να συνεχίσει τις διακοπές του» αναφέρει δηκτικά η βρετανική εφημερίδα, Daily Mail.

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να στείλει βρετανικά στρατεύματα στο Ιράκ, παρά αρκέστηκε να συνδράμει με… τεχνογνωσία στον δίκαιο αγώνα των Κούρδων και των Πεσμεργκά ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η απόφασή του αυτή οριστικοποιήθηκε μετά τις εκτιμήσεις του Βρετανού υπουργού Εθνικής Άμυνας, Μάικλ Φάλον, σύμφωνα με τις οποίες τυχόν εμπλοκή της χώρας στο Ιράκ θα διαρκούσε σίγουρα για πολλούς μήνες.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει καυστικά το γεγονός ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον επέστρεψε από τις διακοπές του στην Πορτογαλία 12 ώρες νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, μετείχε σε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα του Ιράκ και εν συνεχεία συνεχίζει για μία ακόμη εβδομάδα τις διακοπές του με την οικογένειά του στην Κορνουάλη.

«Τις επόμενες ημέρες δεν θα βρίσκομαι μακρυά, οπότε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα με βρείτε στο γραφείο μου» σχολίασε ο βρετανός πρωθυπουργός, γεγονός που θίγει με έμφαση η Daily Mail.

cameron_psaria

Υπενθυμίζεται ότι στη Βρετανία η «μόδα» των τζιχαντιστών έχει φύγει εκτός ορίων, με την κοινωνία να αγωνιά για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της χώρας. Οι φόβοι που εκφράζονται από μεγάλη μερίδα του Τύπου, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συγκινούν τον Ντέιβιντ Κάμερον, μόνο τυχαίοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού πριν από δύο εβδομάδες φίλα προσκείμενοι στο Ισλαμικό Κράτος μοίρασαν φυλλάδια υπέρ των τζιχαντιστών στο κέντρο του Λονδίνου.

tweets

Την ίδια ώρα νεαροί βρετανοί μουσουλμάνοι που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος προσπαθούν μέσω των social media και γενικότερα του διαδικτύου να δελεάσουν νεαρούς μουσουλμάνους με βρετανικά διαβατήρια, να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Το θέμα είχε αναδειχθεί τόσο από τη Daily Mail όσο και το Breitbart.

Σχετικά άρθρα