Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: Σπόνσορας της τρομοκρατίας ο Μακρόν

Τσαβούσογλου: Σπόνσορας της τρομοκρατίας ο Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

«Σπόνσορα της τρομοκρατίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, απορρίπτοντας τις επικρίσεις του για την εισβολή της Άγκυρας στη Συρία.

«Αυτός είναι ήδη ο σπόνσορας της τρομοκρατικής οργάνωσης (σ.σ. εννοεί τους Κούρδους της Συρίας) και τους φιλοξενεί αυτούς σε σταθερή βάση στο Ελιζέ.

»Αν λέει ότι ο σύμμαχός του είναι η τρομοκρατική οργάνωση, τότε δεν υπάρχει πράγματι τίποτε περισσότεροι να πω», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι ο Μακρόν δεν μπορεί να είναι ο ηγέτης της Ευρώπης όταν αμφιταλαντεύεται με αυτόν τον τρόπο.

«Αυτήν ακριβώς τη στιγμή, υπάρχει ένα κενό στην Ευρώπη, και (ο Μακρόν) προσπαθεί να είναι ο ηγέτης της, αλλά η ηγεσία έρχεται απολύτως φυσιολογικά» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει αλληλεγγύη από τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ την ίδια ώρα που η επίθεση στη Συρία αποτελεί ένα «τετελεσμένο γεγονός».

Τον περασμένο μήνα, ο Μακρόν συνάντησε την Τζιχάν Άχμεντ, την εκπρόσωπο των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των οποίων η κουρδική πολιτοφυλακή YPG αποτελεί μεγάλο τμήμα, για να εκφράσει την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς τους Κούρδους.

Οι σημερινές τοποθετήσεις του Μακρόν και του Τσαβούσογλου καταδεικνύουν την αυξανόμενη ένταση που ύπαρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, ενόψει της συνόδου κορυφής την προσεχή εβδομάδα στο Λονδίνο για την 70ή επέτειο του ΝΑΤΟ.

Σχετικά άρθρα