Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

17.297 πρόσφυγες από τη Β/Α Συρία στο ιρακινό Κουρδιστάν εξαιτίας της τουρκικής εισβολής

17.297 πρόσφυγες από τη Β/Α Συρία στο ιρακινό Κουρδιστάν εξαιτίας της τουρκικής εισβολής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Αμείωτη συνεχίζεται η ροή Κούρδων προσφύγων από τη Β/Α Συρία (συριακό Κουρδιστάν), όπου πραγματοποιεί εισβολή η Τουρκία, προς το γειτονικό ιρακινό Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ιρακινού Κουρδιστάν, 108 συμπατριώτες τους από τη Συρία πέρασαν τα σύνορα πρόσφυγες την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.

Και με αυτούς τους ανθρώπους, το σύνολο των Κούρδων προσφύγων από το συριακό στο ιρακινό Κουρδιστάν αριθμεί πλέον 17.297, σύμφωνα με τις ιρακινοκουρδικές Αρχές.

Η Τουρκία και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι της εισέβαλαν στις 9 Οκτωβρίου στο συριακό Κουρδιστάν με στόχο να καταλάβουν τα εδάφη της Β/Α Συρίας και να επιτεθούν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Συνολικά 300.000 Κούρδοι άμαχοι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους στα εδάφη που κατέλαβε ο τουρκικός στρατός και οι ορδές των μισθοφόρων του.

Σχετικά άρθρα