Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Σαουδική Αραβία δεν στηρίζει τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους”

“Η Σαουδική Αραβία δεν στηρίζει τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοχάμεντ μπιν Ναουάφ αλ Σαούντ, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές,

Με άρθρο του στην εφημερίδα Guardian ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Βρετανία απαντά σε όσους κατηγορούν την Σαουδική Αραβία ότι χρηματοδοτεί και υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως σημειώνει ο Μοχάμεντ μπιν Ναουάφ αλ Σαούντ “η ιδεολογία τους είναι κάτι που δεν αναγνωρίζουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και η πλειοψηφία των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο, είτε είναι σουνίτες είτε είναι σιίτες”.

Η απάντηση του Σαουδάραβα πρέσβη έρχεται να απαντήσει σε όσα υποστηρίζει ο Ρίτσαρτ Νόρτον-Τέιλορ που αφήνει να εννοηθεί στο μπλογκ του ότι η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί τους ακραίους τζιχαντιστές.

Όπως υποστηρίζει ο Σαουδάραβας πρέσβης στην Αγγλία:

“ο ουαχαμπισμός (σαλαφισμός) δεν είναι σέκτα του Ισλάμ. Οι Σαουδάραβες δεν θέλουν να τους αποκαλούν ουαχαμπίτες. Είμαστε μουσουλμάνοι.

Ο ουαχαμπισμός είναι μία ταμπέλα που βάζει ο δυτικός κόσμος για να περιγράψουν το μήνυμα του Μοχάμεντ Ιμπν Αμπντ αλ-Ουαχάμπ για να απομονώσουν τους μουσουλμάνους της Σαουδικής Αραβίας από τον υπόλοιπο κόσμο.

Για να το κάνω σαφές. Η σαουδαραβική κυβέρνηση δεν στηρίζει ούτε χρηματοδοτεί δολοφόνους που έχουν συγκεντρωθεί με τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Η ιδεολογία τους είναι κάτι που δεν αναγνωρίζουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και η πλειοψηφία των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο, είτε είναι σουνίτες είτε είναι σιίτες.

Έχουμε λάβει αυστηρά μέτρα απέναντι σε όλους τους ιμάμηδες που έχουν ακραίες απόψεις.

Έχουμε περάσει νόμους και έχουμε προειδοποιήσει τους πολίτες μας ότι θα συλληφθούν εάν ακολουθήσουν τον Ισλαμικό Στρατό ή άλλη τρομοκρατική οργάνωση. Θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε την επέκταση του δηλητηρίου και θα ενθαρρύνουμε όλες τις κυβερνήσεις να κάνουν το ίδιο”.

Σχετικά άρθρα