Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Θα πάρουμε πίσω την Ισπανία!

Ισλαμικό Κράτος: Θα πάρουμε πίσω την Ισπανία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισπανία, Μαρόκο, Συρία, Τζιχαντιστές, Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ,

“Όλο και περισσότερο εντείνονται οι φωνές που λένε ότι θα πάρουν πίσω την al-Andalus, όπως λεγόταν η Ισπανία, όταν κυριαρχούσαν οι μουσουλμάνοι. Εννοείται ότι η Ισπανία αποτελεί τμήμα των στρατηγικών επιδιώξεων της παγκόσμιας τζιχάντ”, είπε ο ίδιος ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ.

Οι ακραίοι μουσουλμάνοι της Ισπανίας πραγματοποιούν μία εκστρατεία μέσω των μίντια, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν στήριξη για το Ισλαμικό Κράτος.

Η εκστρατεία έχει αφίσες και φωτογραφίες διάσημων ισπανικών σημείων και μνημείων με αραβικά σλόγκαν όπως “είμαστε όλοι το Ισλαμικό Κράτος” και “Μακροζωία στο Ισλαμικό Κράτος”.

Σε μία από τις αφίσες βρίσκεται το μεσαιωνικό ισλαμικό παλάτι Αλχαφερία στην Σαραγόσα και η μαύρη σημαία που σχετίζεται με Ισλαμικό Κράτος.

Η ονομασία Al-Andalus ήταν το αραβικό όνομα που δόθηκε στις περιοχές της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας που είχαν κατακτηθεί από μουσουλμάνους από το 711-1492.

Η εκστρατεία ξεκίνησε, μετά το βίντεο που κυκλοφόρησαν οι τζιχαντιστές, όπου δεσμεύονται να απελευθερώσουν την al-Andalus από τους μη μουσουλμάνους και να την κάνουν τμήμα του νέου Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Στο βίντεο ένας τζιχαντιστής μιλά στα ισπανικά με βορειοαφρικανική προσφορά και λέει “λέω σε όλο τον κόσμο. Ζούμε για την ισλαμική σημαία, το Ισλαμικό χαλιφάτο. Θα πεθάνουμε για αυτό μέχρι να απελευθερώσουμε τα κατεχόμενα εδάφη από την Τζακάρτα ως την Ανδαλουσία. Και διακηρύσσω: Η Ισπανία είναι η πατρίδα των πατέρων μας και θα την πάρουμε πίσω με τη δύναμη του Αλάχ”.

Οι ακραίοι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι όλα τα εδάφη που έχασαν οι μουσουλμάνοι μετά την χριστιανική ανάκτηση της Ισπανίας ανήκουν στο Ισλάμ.

Οι μαροκινές αρχές ειδοποίησαν την Ισπανία ότι πολλοί μαροκινοί τζιχαντιστές που πολεμούν στη Συρία και στο Ιράκ επιστρέφουν και έχουν σκοπό να εισέλθουν στην Ισπανία.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί μία 19χρονη Ισπανίδα και μία 14χρονη Ισπανίδα, που είχαν σκοπό να πάνε στη Συρία, ενώ συλλαμβάνονται συνέχεια τζιχαντιστές στο Μαρόκο και στην Ισπανία.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού δικτύου που στρατολογεί τχιζαντιστές είναι ένας ανάπηρος Ισπανός που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες ο Μουσταφά Μάγια Αμάγια, ο οποίος έγινε μουσουλμάνος και άλλαξε το όνομά του από Ραφαέλ σε Μουσταφά.

Ο Μάγια έχει στενές σχέσεις με τζιχαντιστές στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στην Ινδονησία, στη Λιβύη, στο Μαλί, στο Μαρόκο, στην Τυνησία, στην Τουρκία και στη Συρία.

ispania isis 2
ΠΗΓΗ: Gatestone Institute

Σχετικά άρθρα