Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακόμα προσπαθούν να χρεώσουν το μακελειό στην Άγκυρα στο Ισλαμικό Κράτος ενώ ήταν ο Ερντογάν

Ακόμα προσπαθούν να χρεώσουν το μακελειό στην Άγκυρα στο Ισλαμικό Κράτος ενώ ήταν ο Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αχμέτ Νταβούτογλου, Βομβιστική Επίθεση, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Η τουρκική Αστυνομία είχε πληροφορίες τουλάχιστον οκτώ ημέρες πριν για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, πριν την πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση σε διαδήλωση στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου 2015, με στόχο αριστερούς Τούρκους και Κούρδους διαδηλωτές. Αυτό έγραψε την Παρασκευή η εφημερίδα «Cumhuriyet», επικαλούμενη έγγραφα των τουρκικών Αρχών.

Υπενθυμίζουμε ότι στο μακελειό σκοτώθηκαν 109 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 500.

Το δημοσίευμα στην πραγματικότητα επιχειρεί να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του τουρκικού καθεστώτος ότι για το μακελειό ευθύνεται η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση της 10ης Οκτωβρίου.

Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για προβοκάτσια του καθεστώτος Ερντογάν.

Ο Νταβούτογλου είπε την αλήθεια:

Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Αυγούστου φέτος ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε ομάδες υποκινούμενες από τον Ερντογάν ως υπεύθυνες για τις βομβιστικές επιθέσεις του 2015 στην Τουρκία.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και συγγραφέας του «Στρατηγικού Βάθους» είπε πως οι βομβιστικές επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος με αρκετούς νεκρούς το 2015 αποδίδονται σε ενορχηστρωμένη επιχείρηση πυρήνων του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ, με στόχο την ανατροπή των αποτελεσμάτων των εκλογών, τις οποίες είχε χάσει ο κ. Ερντογάν, και την προκήρυξη νέων εκλογών υπό το κλίμα της γενικευμένης ανασφάλειας.

Στην κεντρική εικόνα, η στιγμή της πρώτης έκρηξης μέσα στη διαδήλωση.

Σχετικά άρθρα