Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

14 χρόνια κάθειρξη σε Γαλλίδα μάνα μέλος στο Ισλαμικό Κράτος

14 χρόνια κάθειρξη σε Γαλλίδα μάνα μέλος στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Γυναίκα που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών από το Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού, την Παρασκευή (22/11).

Η 38χρονη σήμερα τζιχαντίστρια ταξίδεψε το 2014 στη Συρία με τον σύντροφό της και τα τέσσερα μικρά παιδιά της. Δικάστηκε για τρομοκρατία και αρπαγή παιδιού.

Οι επαγγελματίες δικαστές του ειδικού ποινικού δικαστηρίου στην πρωτεύουσα της Γαλλίας ακολούθησαν την εισαγγελική πρόταση που περιέγραφε την κατηγορούμενη Ζιάν Μακζουμί (Jihane Makhzoumi) ως μια προσωπικότητα με «τρομακτικό εγωκεντρισμό», που δεν έδειξε «ούτε μια στιγμή ικανότητα ενσυναίσθησης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δικαστηρίου επικαλέστηκε γεγονότα «ιδιαίτερης βαρύτητας» και «συμμετοχή εν γνώσει της σε εγκληματική επιχείρηση», που χαρακτηρίζεται αιμοχαρής.

«Μόνο μια μεγάλη αυστηρή ποινή μπορούσε να ανακοινωθεί υπό αυτές τις συνθήκες», πρόσθεσε.

Η Μακζουμί εμφανίστηκε εμφανώς σοκαρισμένη κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, που την έστελνε στη φυλακή.

«Θεωρούμε την ποινή εντελώς δυσανάλογη και βεβαίως θα προσφύγουμε κατά της απόφασης», δήλωσαν οι δύο δικηγόροι της, Κλεμάνς Βιτ και Φλοριάν Λαστέλ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η 38χρονη δικαζόταν από τη Δευτέρα (18/11), με τις κατηγορίες της σύστασης τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή παιδιού και παραμέληση ανηλίκου.

H Ζιάν Μακζουμί με τον τζιχαντιστή σύζυγό της Εντί Λερού.

Τον Αύγουστο του 2014, η γυναίκα είχε φύγει από τη Γαλλία με τον σύντροφό της, Εντί Λερού, ριζοσπαστικοποιημένος όπως αυτή, ο οποίος φέρεται να έπεσε νεκρός σε μάχη στη Συρία, μαζί με τρία κορίτσια που γεννήθηκαν από προηγούμενες σχέσεις τους, ηλικίας τότε από 3 έως 5 ετών και το μωρό τους ηλικίας τριών εβδομάδων.

Είχαν ενταχθεί στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα.

Η Ζιάν Μακζουμί είχε συλληφθεί στις 10 Οκτωβρίου 2016 στο αεροδρόμιο Ρουασί της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς επέστρεφε από τη Συρία με τα τρία παιδιά της, αλλά χωρίς την κόρη του συντρόφου της.

Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για το κορίτσι αυτό, τη Ζανά, τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.

Για την Σαμιά Μακτούφ, δικηγόρο της μητέρας της Ζανά, αυτή η ποινή ήταν «απαραίτητη για τη συνειδητοποίηση» και προκειμένου η Ζιάν Μακζουμί «να χρησιμεύσει ως παράδειγμα στις άλλες μαμάδες που έφυγαν μαζί με παιδιά».

Σχετικά άρθρα