Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ ως τη μεγαλύτερη πηγή αστάθειας παγκοσμίως

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ ως τη μεγαλύτερη πηγή αστάθειας παγκοσμίως
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γουάνγκ Γι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Σύνοδος G20,

Βολές εναντίον των ΗΠΑ, που είναι «η μεγαλύτερη πηγή αστάθειας παγκοσμίως», καθώς και κάποιων πολιτικών της που δυσφημούν την Κίνα ανά τον κόσμο εξαπέλυσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, κατηγορώντας παράλληλα ευθέως την Ουάσιγκτον στο ζήτημα του Χονγκ Κονγκ ότι προσπαθεί να καταστρέψει την ευημερία του, που στηρίζεται στο δόγμα «μια χώρα, δύο συστήματα».

Σε συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του Στεφ Μπλοκ, στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΕΞ της G20 στην ιαπωνική πόλη Ναγκόγια, ο Ουάνγκ Γι επέκρινε δριμύτατα τις ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ ευρέως επιδίδονται στις μονομερείς ενέργειες και τον προστατευτισμό και καταστρέφουν την πολυμερή προσέγγιση και το πολυμερές εμπορικό σύστημα.

»Έχουν ήδη αναδειχθεί στον μεγαλύτερο παγκοσμίως παράγοντα αποσταθεροποίησης» είπε ο Ουάνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ, για πολιτικούς λόγους, χρησιμοποιούν τον μηχανισμό του κράτους για να καταπνίξουν τις κινεζικές επιχειρήσεις και έχουν ήδη απαγγείλει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον τους, κάτι που συνιστά ενέργεια εκφοβισμού.

Τόνισε δε ότι «ορισμένοι Αμερικανοί πολιτικοί δυσφημούν την Κίνα παντού στον κόσμο, όμως δεν έχουν παρουσιάσει αποδείξεις».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Κινέζο ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει την εγχώρια νομοθεσία τους για να «επεμβαίνουν χυδαία» στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, προσπαθώντας να καταστρέψουν «μια χώρα, δύο συστήματα» και τη σταθερότητα και ευημερία του Χονγκ Κονγκ.

Σχετικά άρθρα