Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για κατασκοπεία κατηγορείται ο δικηγόρος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Τουρκία – Τι δήλωσε ο Μάας

Για κατασκοπεία κατηγορείται ο δικηγόρος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Τουρκία – Τι δήλωσε ο Μάας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γερμανική Πρεσβεία, Γιλμάζ Σουνάρ, Διπλωματικό Σώμα, Κατασκοπεία, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Πράκτορες, Τουρκία, Χάικο Μάας,

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την υπόθεση της σύλληψης του Τούρκου δικηγόρου, νομικού συμβούλου της Γερμανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής G20 στην Ιαπωνία.

Οι δύο ΥΠΕΞ θα συναντηθούν στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ομάδας των 20 στην Ναγκόγια.

«Είμαστε της άποψης ότι πρέπει να υπάρξει μια γρήγορη λύση σε αυτό και βεβαίως θα το θέσω στον συνάδερφό μου εδώ», δήλωσε ο Μαας από την Χιροσίμα, σημειώνοντας πως η σύλληψη του δικηγόρου είναι «εντελώς ακατανόητη».

Η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε στα μέσα Σεπτεμβρίου τον Γιλμάζ Σουνάρ, ένα δικηγόρο που συνεργάζεται με τη γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Κατά τη σύλληψή του φέρεται να είχε μαζί του ευαίσθητα δεδομένα για Τούρκους υπηκόους που έχουν υποβάλει αιτήσεις για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη Γερμανία και πως αυτά τα δεδομένα βρίσκονται πλέον στα χέρια των τουρκικών Αρχών.

Ο Σουνάρ είναι ένας δικηγόρος εγγεγραμμένος στην Κωνσταντινούπολη και κατηγορείται για κατασκοπεία, τόνισε ο συνήγορός του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), σημειώνοντας πως ο πελάτης του εργαζόταν σε μια «στερεή νομική βάση».

«Ως δικηγόρος ο συνάδερφός μας έκανε απλά τη δουλειά του», είπε ο δικηγόρος του Σουνάρ, που θέλησε να μην κατονομαστεί.

«Η Γερμανική Πρεσβεία ήθελε νομικές συμβουλές. Χορηγούσε νομικές συμβουλές επί πληρωμή και δεν κατείχε οποιαδήποτε έγγραφα».

Ο Σουνάρ κρατείται αυτή τη στιγμή σε κελί απομόνωσης στην φυλακή Σινκάν της Άγκυρας και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες, συμπλήρωσε.

Ο Μάας θέλει να χρησιμοποιήσει την υπόθεση του δικηγόρου για να υπερασπίσει άλλους Γερμανούς υπηκόους που βρίσκονται κρατούμενοι στην Τουρκία με κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

«Θέλουμε όλες αυτές οι υποθέσεις να επιλυθούν», τόνισε ο Μάας.

«Και όσο αυτό δεν γίνεται, θα υπάρχει πάντα κάτι που στέκεται εμπόδιο στην εξομάλυνση των σχέσεων».

Σχετικά άρθρα