Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός στρατηγός: Σχέδιο των ΗΠΑ για «παγκόσμιο πόλεμο» εναντίον μας

Ιρανός στρατηγός: Σχέδιο των ΗΠΑ για «παγκόσμιο πόλεμο» εναντίον μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Η ιρανική ισχυρή παραστρατιωτική οργάνωση «Μπασίτζ» υποστηρίζει ότι το Ιράν εμπόδισε την έκρηξη ενός «παγκοσμίου πολέμου» που εξυφαινόταν από το εξωτερικό, καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία ως υπεύθυνες για τις ταραχώδεις διαδηλώσεις που συγκλόνισαν πολλές ιρανικές πόλεις τις τελευταίες ημέρες.

«Ένας πραγματικός παγκόσμιος πόλεμος εναντίον του συστήματος και της (ιρανικής ισλαμικής) επανάστασης είδε το φως, ευτυχώς ήταν θνησιγενής», είπε ο στρατηγός Σαλάρ Αμπνούς, ηγετικό στέλεχος της πολιτοφυλακής «Μπασίτζ», παρακλάδι των «Φρουρών της Επανάστασης», σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Isna.

Τα μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Μπασίτζ» λένε ότι ο στόχος τους είναι να εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας.

Στα τέλη Οκτωβρίου οι ΗΠΑ και έξι χώρες του Κόλπου επέβαλαν κυρώσεις σε 21 οντότητες που πιστεύεται ότι «παρείχαν οικονομική υποστήριξη στην Μπασίτζ η οποία εξαρτάται από τους Φρουρούς της Επανάστασης».

Την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε ξανά κυρώσεις, αυτή τη φορά στον υπουργό Τηλεπικοινωνιών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί Τζαχρομί, για το ρόλο που έπαιξε ο τελευταίος στη «λογοκρισία του διαδικτύου».

«Οι Ιρανοί ηγέτες γνωρίζουν ότι ένα ανοιχτό και ελεύθερο διαδίκτυο αποκαλύπτει την παρανομία τους και επομένως επιδιώκουν να λογοκρίνουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να καταπνίξουν τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν.

Σχετικά άρθρα