Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακόμα αγνοούνται 2.893 Γιαζίντι που πήρε σκλάβους το Ισλαμικό Κράτος

Ακόμα αγνοούνται 2.893 Γιαζίντι που πήρε σκλάβους το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Παρά τη στρατιωτική ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) 2.893 Κούρδοι Γιαζίντι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, παραμένουν αγνοούμενοι.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος απήγαγαν 6.417 Γιαζίντι τον Αύγουστο του 2014 όταν επιτέθηκαν στην περιοχή Σιντζάρ του βορειοδυτικού Ιράκ.

Οι γυναίκες που αιχμαλωτίστηκαν σε εκείνη την επίθεση, ακόμα και μικρά κορίτσια από την ηλικία των εννέα ετών, έγιναν ερωτικές σκλάβες της οργάνωσης.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν απελευθερωθεί 3.524 Γιαζίντι, σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν.

«Μεταξύ των απελευθερωμένων Γιαζίντι είναι 1.289 άνδρες και 2.235 γυναίκες», δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ο Χουσεΐν Καέντι, επικεφαλής της κουρδικής υπηρεσίας που έχει αναλάβει το ζήτημα των απαχθέντων.

Υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να βρει και να απελευθερώσει τους εναπομείναντες 2.893 «όπου κι εάν βρίσκονται».

Σχετικά άρθρα