Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αστυνομία μπήκε στο Πολυτεχνείο στο Χονγκ Κονγκ

Η Αστυνομία μπήκε στο Πολυτεχνείο στο Χονγκ Κονγκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Κίνα, Πολυτεχνείο, Χονγκ Κονγκ,

Εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, έπειτα από σφοδρή πολιορκία δύο ημερών, κατά τις οποίες εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν εγκλωβιστεί μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, η Αστυνομία του Χονγκ Κονγκ.

Οι Αρχές έσπασαν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι φοιτητές και εισήλθαν στο Πολυτεχνείο για να συλλάβουν τους διαδηλωτές.

Δεκάδες διαδηλωτές, έπειτα από μία νύχτα βίας, επιχείρησαν να φύγουν με το πρώτο φως της ημέρας, αλλά υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν, καθώς η Αστυνομία τους επιτέθηκε με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η Αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων απειλούμενη από μία μεγάλη ομάδα μασκοφόρων διαδηλωτών.

Η χρήση της μάσκας στις διαδηλώσεις έχει απαγορευτεί στην πρώην βρετανική αποικία, αν και το Ανώτατο Δικαστήριο, με απόφασή του, έκρινε το μέτρο αντισυνταγματικό.

Δύο ημέρες πολιορκία στο Πολυτεχνείο

Οι διαδηλωτές παρέμεναν επί μέρες στη Σχολή, από όπου πετούσαν μολότοφ, πέτρες, τούβλα, ακόμη και βέλη με τόξα εναντίον των αστυνομικών.

Την «αδικαιολόγητη χρήση βίας» στο Χονγκ Κονγκ καταδίκασε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καλώντας το Πεκίνο να προασπίσει την ελευθερία της περιοχής.

Δείτε βίντεο που αναρτώνται στο Twitter:

Σχετικά άρθρα