Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γερμανοί παρακολουθούσαν… κατά λάθος τους Αμερικανούς

Οι Γερμανοί παρακολουθούσαν… κατά λάθος τους Αμερικανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BND - Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών Γερμανίας, Der Spiegel, Tζον Κέρι, Γερμανία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Χίλαρι Κλίντον,

Μπορεί πλέον εδώ και πολλά χρόνια η διαβόητη Στάζι, η μυστική υπηρεσία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, να μην υπάρχει, αλλά φαίνεται ότι οι Γερμανοί δεν ξέχασαν ούτε την αίγλη ούτε τις μεθόδους της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να έχουν υποκλέψει συνομιλίες τόσο του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι όσο και της προκατόχου του Χίλαρι Κλίντον.

Την ίδια ώρα που οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να έχουν αναπτύξει πλούσια κατασκοπευτική δραστηριότητα στην ανατολική Γερμανία.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι οι συνομιλίες του Κέρι υπεκλάπησαν από την BND το 2013, όταν ο Αμερικανός υπουργός συζητούσε τότε για την ένταση στη Μέση Ανατολή μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Ένα χρόνο πριν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει και συνομιλία μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Κόφι Ανάν. Οι συνομιλίες φέρονται να υπεκλάπησαν κατά λάθος, όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό.

Σχετικά άρθρα