Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νόρμπερτ Ρέτγκεν: Ο εκβιασμός του Ερντογάν «δεν υφίσταται» για Γερμανούς και Ευρωπαίους

Νόρμπερτ Ρέτγκεν: Ο εκβιασμός του Ερντογάν «δεν υφίσταται» για Γερμανούς και Ευρωπαίους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Γερμανία, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ισχυρό ράπισμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Νόρμπερτ Ρέτγκεν (Norbert Röttgen), επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της γερμανικής Βουλής.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο βουλευτής του CDU για θέματα εξωτερικής πολιτικής αντέκρουσε με αυστηρότητα την απειλή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την απέλαση υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους προς την Ευρώπη.

Πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο στον Ερντογάν «ότι για εμάς τους Ευρωπαίους και για εμάς τους Γερμανούς, ο εκβιασμός απορρίπτεται εξ αρχής ως μέθοδος σχέσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στο DPA την Τρίτη στο Βερολίνο.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν συζητούμε σε καμία περίπτωση σε αυτό το επίπεδο».

Αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες κυρώσεις της ΕΕ, ο Ερντογάν απειλεί να στείλει υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Ευρώπη.

Το υπόβαθρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων αφορά τις τουρκικές γεωτρήσεις φυσικού αερίου ανοιχτά της Κύπρου, τις οποίες η ΕΕ θεωρεί παράνομες.

Εξάλλου, τη Δευτέρα η ΕΕ άνοιξε το δρόμο για τα νέα τιμωρητικά μέτρα. Η Άγκυρα αρνείται τις κατηγορίες για παράνομες γεωτρήσεις.

Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν δήλωσε ότι δεν υφίσταται εκβιασμός μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης ή της Γερμανίας.

«Εμείς έχουμε και στρατηγικό συμφέρον στην Τουρκία, ως πύλη στην Μέση και Εγγύς Ανατολή. Κι αυτό δεν είναι μυστικό», δήλωσε ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

«Επίσης ξεκάθαρο είναι ότι η Τουρκία εξαρτάται από την Ευρώπη και τη Γερμανία για την οικονομική της επιβίωση».

«Συνεπώς, δεν υφίσταται μονομερής εξάρτηση, αλλά υπάρχουν αμοιβαία συμφέροντα».

Η Γερμανία και η Ευρώπη δεν πρέπει «να επιτρέψουν στον Ερντογάν τις προκλήσεις ή να παρασυρθούν από αυτόν», συμβούλευσε ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τις σχέσεις με την Τουρκία με δίκαιο τρόπο, να επιδιώξουμε τα συμφέροντα μας, αλλά ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσουμε τα όρια και τους κανόνες του παιχνιδιού».

Ο Ερντογάν δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία «ότι οι μέθοδοί του, τόσο η παράνομη εισβολή σε γειτονική χώρα όπως η Συρία όσο και η παράνομη γεώτρηση φυσικού αερίου στην περιοχή της Κύπρου είναι απαράδεκτες για εμάς».

Όταν ο Ερντογάν αντιδρά στη νομική διένεξη για τις γεωτρήσεις «με πολιτικό εκβιασμό, τότε αυτό δείχνει δυστυχώς και πάλι πόσο απέχει από την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές αξίες», δήλωσε ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

O Ερντογάν επιδιώκει «χωρίς διάθεση συμβιβασμού την επίδειξη πολιτικής δύναμης: να καθιερώσει ένα αυταρχικό καθεστώς στην Τουρκία, ώστε να μην είναι εφικτή η αποπομπή του μέσω εκλογών».

Προτάσσει όλων το εγχείρημα αυτό. «Και αυτό δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές αρχές του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας», δήλωσε ο βουλευτής του CDU.

Σχετικά άρθρα