Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Κίνα και Ευρώπη κλέβουν τις ΗΠΑ – Τι είπε για Fed

Τραμπ: Κίνα και Ευρώπη κλέβουν τις ΗΠΑ – Τι είπε για Fed
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ,

Επίθεση ενάντια στους… συνήθεις ύποπτους, ήτοι Fed, Κίνα αλλά και Ευρώπη, εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο Economic Club of New York.

Ξεκίνησε την ομιλία του επιτιθέμενος στη νομισματική πολιτική της Fed και υποστηρίζοντας ότι εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ακολουθούσε τις… οδηγίες του, τότε η αμερικανική οικονομία αλλά και η Wall Street θα ακολουθούσε πολύ καλύτερη πορεία.

«Η Fed αύξησε με λανθασμένη ταχύτητα τα επιτόκια, αλλά τα μειώνει με πολύ αργό τρόπο.

»Με την πολιτική της μειώνει την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής οικονομίας.

»Σε περίπτωση κατά την οποία συνεργάζονταν μαζί μας τότε η Wall Street θα είχε ενισχυθεί κατά επιπλέον 25%!», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του άφησε να εννοηθεί ότι έχει μετανιώσει… πικρά για την επιλογή του Jerome Powell ως προέδρου της Fed.

Πάντως οι επιθέσεις του Τραμπ δεν επηρέασαν στο ελάχιστο τη Wall Street, με S&P 500 και Nasdaq να παραμένουν σε επίπεδα – ρεκόρ, πιθανώς και γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο.

Η αμερικανική οικονομία

Αναφερόμενος στην αμερικανική οικονομία και κυρίως στα οφέλη που έχει αποκομίσει από τη δική του διακυβέρνηση, τόνισε ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ έτρεξε με τον ταχύτερο ρυθμό 10 ετών κατά τη διάρκεια του 2018.

Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν τεράστιες οικονομικές δυνατότητες, ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις φόρων, ιδίως των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα οι ΗΠΑ έχουν ως στόχο να γίνουν ενεργειακά ανεξάρτητες, ενώ ο απώτερος σκοπός του δεν είναι άλλος από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα του.

Όπως ήταν φυσικό Ευρώπη αλλά κυρίως η Κίνα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τη σφοδρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με τον Τραμπ η Κίνα κλέβει εδώ και πολλές δεκαετίες τις ΗΠΑ, αλλά ευθύνη γι’ αυτό έχουν και οι προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις και όχι μόνο το Πεκίνο.

Κατηγόρησε την ΕΕ ότι θέτει εμπόδια στα αμερικανικά προϊόντα και μάλιστα εμπόδια τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο σκληρά και άδικα από τα αντίστοιχα του Πεκίνου.

«Καμία χώρα δεν έχει κλέψει τόσο τις ΗΠΑ όσο η Κίνα.

»Υποτιμά το νόμισμά της και φυσικά θέλει απελπισμένα να φτάσουμε σε μία εμπορική συμφωνία.

»Είμαστε κοντά στο να υπογράψουμε τη «Φάση Ι» της εμπορικής συμφωνίας, αυτό θα συμβεί σύντομα.

»Όμως θα αποδεχθούμε μία συμφωνία μόνο εάν είναι προς όφελος των ΗΠΑ και των Αμερικανών εργαζομένων», τόνισε ο Τραμπ.

Σχετικά άρθρα