Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεαρή Βρετανίδα είχε μέσα στον κόλπο της 20.000 ευρώ για τους τζιχαντιστές

Νεαρή Βρετανίδα είχε μέσα στον κόλπο της 20.000 ευρώ για τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κωνσταντινούπολη, Συρία, Τζιχαντιστές,

Βρετανικό δικαστήριο αθώωσε μια γυναίκα η οποία κατηγορούνταν ότι προσπάθησε να περάσει λαθραία 20.000 ευρώ, κρυμμένα στο εσώρουχό της, για να τα παραδώσει στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Το εντεκαμελές δικαστήριο βρήκε τη Ναγουάλ Μσαντ (Nawal Msaad), 27 ετών, αθώα για την κατηγορία χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ωστόσο, καταδίκασε τη φίλη της, Αμάλ Ελ Γαχάμπι (Amal El-Wahabi), που παρανόμως τη χρησιμοποίησε ως βαποράκι.

msaad Η Ναγουάλ Μσαντ που πιάστηκε να έχει τα χρήματα που προορίζονταν για το Ισλαμικό Κράτος κρυμμένα μέσα σε ένα προφυλακτικό

Η Μσαντ πιάστηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, πριν πάρει την πτήση για Κωνσταντινούπολη, και τα χρήματα βρέθηκαν τυλιγμένα (μασούρι) σε ένα προφυλακτικό, το οποίο είχε τοποθετήσει στον κόλπο της.

Ο σύζυγος της Ελ Γαχάμπι, Αινέ Νταβίς (Aine Davis), ο οποίος από τον Ιούλιο του 2013 πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ήταν ο αποδέκτης των χρημάτων.

Και οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν την κατηγορία ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Η Ελ Γαχάμπι, 27 ετών, είναι η πρώτη Βρετανίδα που καταδικάζεται από την αντιτρομοκρατική νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 14 χρόνια.

Όταν πιάστηκε η Μσαντ στο αεροδρόμιο ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα ήταν για να αγοράσει από την Κωνσταντινούπολη χρυσό για τη μητέρα της.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Μσαντ πράγματι δεν γνώριζε για ποιο σκοπό κουβαλούσε τα χρήματα. Η Μσαντ θα αμειβόταν για αυτή τη δουλειά με 1000 ευρώ από την Ελ Γαχάμπι. Ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι τα χρήματα είχαν συγκεντρωθεί στη Βρετανία, από δωρεές μουσουλμάνων, για να χρηματοδοτηθούν οι τζιχαντιστές.

amal Η Ελ Γαχάμπι είναι η πρώτη Βρετανίδα υπήκοος που καταδικάζεται από την αντιτρομοκρατική νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Σχετικά άρθρα