Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες εκλογές προαναγγέλλει η διάδοχος του Μοράλες στη Βολιβία

Νέες εκλογές προαναγγέλλει η διάδοχος του Μοράλες στη Βολιβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολιβία, Έβο Μοράλες, Εκλογές,

Την διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών προαναγγέλλει η δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Βολιβίας, Ζανίν Ανιές, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση και πρόκειται να διαδεχτεί τον Έβο Μοράλες μετά την παραίτησή του.

«Θα προκηρύξουμε εκλογές με προσωπικότητες που έχουν τα προσόντα και θα οργανώσουν την εκλογική διαδικασία ώστε να αντικατοπτρίζει αυτό που θέλουν όλοι οι Βολιβιανοί», είπε η Ανιές κατά την άφιξή της στο κοινοβούλιο.

«Ο λαός θέλει να έχουμε έναν εκλεγμένο πρόεδρο μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.

»Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να το πετύχουμε», πρόσθεσε.

Με βάση το Σύνταγμα, στην περίπτωση παραίτησης του προέδρου ή αδυναμίας του να ασκήσει τα καθήκοντά του, αναλαμβάνουν κατά σειρά ο αντιπρόεδρος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Γερουσίας και ο πρόεδρος της Βουλής.

Όλοι όμως παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα η επόμενη στη σειρά να είναι η Ανιές.

Ο διορισμός της ως υπηρεσιακής προέδρου θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

Τραμπ: Σημαντική στιγμή για τη δημοκρατία η παραίτηση Μοράλες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η παραίτηση του Έβο Μοράλες από τον προεδρικό θώκο της Βολιβίας διαφυλάσσει τη δημοκρατία σε αυτήν τη χώρα και στέλνει ένα μήνυμα στα «παράνομα καθεστώτα» στη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα.

«Η παραίτηση του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τη δημοκρατία στο δυτικό ημισφαίριο», σημείωσε ο Τραμπ σε ανακοίνωση του.

«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον λαό της Βολιβίας που ζήτησε την ελευθερία και τις ένοπλες δυνάμεις της Βολιβίας που σεβάστηκαν τον όρκο τους να μην προστατεύουν μονάχα ένα πρόσωπο, αλλά το Σύνταγμα της Βολιβίας» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Αυτά τα γεγονότα στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στα παράνομα καθεστώτα στη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα ότι η δημοκρατία και η βούληση των πολιτών θα θριαμβεύουν πάντα» πρόσθεσε ο Τραμπ.

Σχετικά άρθρα