Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκδήλωση του Die Linke για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Εκδήλωση του Die Linke για τις γερμανικές αποζημιώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Linke, Γερμανία, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κατοχικό Δάνειο, Νεοναζί,

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος Die Linke διοργανώνει εκδήλωση στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, στις 16.00.

Το κείμενο της πρόσκλησης στην εκδήλωση αναφέρει τα εξής σημαντικά:

«Οι Γερμανοί κατακτητές προξένησαν ανείπωτα δεινά στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, άφησαν πίσω τους μαζικές καταστροφές και προκάλεσαν τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

»Εν τούτοις, όλες οι μέχρι τώρα ομοσπονδιακές κυβερνήσεις αποφεύγουν να αναγνωρίσουν την πολιτική, ηθική, ιστορική αλλά και νομική ευθύνη τους να καταβάλουν την αρμόζουσα αποζημίωση για αυτά τα εγκλήματα.

»Για τη DIE LINKE im Bundestag (κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος DIE LINKE) η στάση αυτή είναι ένδειξη ηθικής ένδειας.

»Και αποτελεί προσβολή στα θύματα!

»Στηρίζουμε την απαίτηση της Ελλάδας να καθίσει επιτέλους η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων που θα περιλαμβάνουν τόσο το ζήτημα του αναγκαστικού δανείου όσο και των ατομικών αποζημιώσεων των θυμάτων των σφαγών.

»Η Γερμανία δεν επιτρέπεται να αποφεύγει να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της!

»Θέλουμε να συζητήσουμε με τους προσκεκλημένους μας για τις προσδοκίες της Ελλάδας, τη νομική βάση και τις μεθόδους υπολογισμού των πολεμικών επανορθώσεων.

»Στόχος είναι να εξευρεθούν νέες δυνατότητες από κοινού χειρισμών προκειμένου να εκπληρωθούν επιτέλους οι υποχρεώσεις».

»Στη σημαντική αυτή εκδήλωση, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένου ότι λαμβάνει χώρα στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν εκλεκτές προσωπικότητες από τη Γερμανία, με πολύχρονη συμμετοχή στο κίνημα για «Δικαιοσύνη & Αποζημίωση», όπως ο Καθηγητής Norman Paech και η Δικηγόρος Gabrielle Heinecke (της Ομάδας Εργασίας Δίστομο) και οι βουλευτές του Die Linke Heike Hänsel, Ulla Jepke καθώς και ο Diether Dehm.

Από ελληνικής πλευράς θα μιλήσουν οι:

Ο Γιάννης Σταθάς, Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και

Ο Δρ. Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου.

Σχετικά άρθρα