Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία παρακολουθούσε “κατά λάθος” την Κλίντον και τον Κέρι

Η Γερμανία παρακολουθούσε “κατά λάθος” την Κλίντον και τον Κέρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Tζον Κέρι, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Χίλαρι Κλίντον,

Χωρίς τέλος είναι οι αλληλοπαρακολουθήσεις Γερμανών και Αμερικάνων αξιωματούχων.

Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολούθησαν συνομιλίες και των δύο τελευταίων υπουργών εξωτερικών των ΗΠΑ, του Τζον Κέρι και της Χίλαρι Κλίντον.

Οι συνομιλίες καταγράφτηκαν το 2012 και το 2013 και σύμφωνα με το περιοδικό έγιναν κατά λάθος αφού οι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν πραγματικοί στόχοι της γερμανικής υπηρεσίας BND.

Ωστόσο δεν διευκρινίζεται ποιοι ήταν οι πραγματικοί στόχοι και γιατί δεν καταστράφηκαν οι συνομιλίες αφού δεν ήταν αυτοί οι πραγματικοί στόχοι.

Παράλληλα το περιοδικό εμφανίζει έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών από το 2009 σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία ήταν στο στόχαστρο της γερμανικής BND για συλλογή πληροφοριών παρά το γεγονός ότι οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Τώρα όπως όλοι επισημαίνουν η Άνγκελα Μέρκελ είναι σε δύσκολη θέση αφού όταν είχαν αποκαλυφθεί οι παρακολουθήσεις των ΗΠΑ εις βάρος της αυτή είχε ανεβάσει τους τόνους κατά των ΗΠΑ και είχε επανειλημμένα επικρίνει την Ουάσιγκτον για τις μυστικές παρακολουθήσεις αξιωματούχων συμμαχικών κρατών.

Σχετικά άρθρα