Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία λέει ότι θα στείλει τη Δευτέρα τζιχαντιστές στα… σπίτια τους – Γιατί λέει ψέμματα!

Η Τουρκία λέει ότι θα στείλει τη Δευτέρα τζιχαντιστές στα… σπίτια τους – Γιατί λέει ψέμματα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα επαναπατρισμούς αιχμαλώτων τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στις χώρες προέλευσής τους, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η Τουρκία θα επιστρέψει τους αιχμάλωτους τζιχαντιστές στις χώρες τους ακόμα κι εάν οι υπηκοότητές τους έχουν αφαιρεθεί.

«Τους λέμε: Θα επαναπατρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους σε εσάς, ξεκινάμε τη Δευτέρα», δήλωσε ο Σοϊλού.

Η νέα επικοινωνιακή τουρκική φούσκα δεν εξηγεί και πώς θα το καταφέρουν.

Δηλαδή, πώς θα επιστρέψουν στη Γαλλία, στη Γερμανία και στη Βρετανία, τζιχαντιστές που τους αφαιρέθηκε η ιθαγένεια.

Επίσης, να τονιστεί, η Τουρκία δεν κρατά αιχμάλωτους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Αυτοί παραμένουν αιχμάλωτοι των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Μέλη της οργάνωσης που δραπέτευσαν τις προηγούμενες εβδομάδες από χώρους κράτησης στη βορειοανατολική Συρία, ύστερα από τουρκικά πυρά που τους «άνοιξαν» δρόμους διαφυγής, είναι ελεύθεροι.

Δεν έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές.

Όποιος παρακολουθεί το ρεπορτάζ και δεν «τρώει» αμάσητη την τουρκική προπαγάνδα, γνωρίζει ότι η Τουρκία δεν έχει αιχμαλώτους τζιχαντιστές και για μια ακόμη φορά οι υπουργοί της λένε ανοησίες για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Εντυπώσεις που επιθυμούν να είναι αρεστές στον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντά στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι την «απειλή» για επιστροφή των αιχμαλώτων τζιχαντιστών στις χώρες τους είχε διατυπώσει πρώτος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας επιχειρεί να εμφανιστεί ευθυγραμμισμένο με την Ουάσιγκτον, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, ότι δήθεν κρατά αιχμαλώτους τζιχαντιστές που θα τους στείλει πίσω.

Οι μόνοι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που έχει η Τουρκία είναι μισθοφόροι της, μεταξύ 1.000 και 2.000 μέλη του ISIS, που συμμετέχουν υπό τουρκικές εντολές στην εισβολή «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία.

Η Τουρκία έχει άνδρες από το Ισλαμικό Κράτος, όχι αιχμαλώτους, αλλά υπό τις διαταγές της.

Σχετικά άρθρα