Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: Ο Μακρόν ακολουθεί την μεταναστευτική πολιτική της Λεπέν

DW: Ο Μακρόν ακολουθεί την μεταναστευτική πολιτική της Λεπέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Λαθρομετανάστες, Μαρίν Λεπέν, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

«Η Μαρίν Λεπέν μπορεί να κρυφογελά χαιρέκακα» γράφει σε σχόλιό της η εφημερίδα TAZ του Βερολίνου αναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση για το μεναταστευτικό/προσφυγικό.

Όπως σημειώνει, «όλα όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, υπαγορεύονται από την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

»Κατάφερε εν μέσω της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού να έρθει ψηλά στην ατζέντα η μεταναστευτική πολιτική. Και μάλιστα σε έναν τόνο, που έδωσε η Λεπέν.

»Είναι ο τόνος που μαρτυρά τη δυσπιστία εναντίον όλων των προσφύγων που έρχονται στη Γαλλία».

Σύμφωνα με την σχολιογράφο, ο πρόεδρος Μακρόν φαίνεται να σκέφτεται ήδη τις προεδρικές εκλογές του 2022 και μια αναμέτρηση με τη Λεπέν.

Η ίδια επισημαίνει πως «η στρατηγική, να κερδίσει τους ψηφοφόρους της Λεπέν με μια ακροδεξιά στροφή, δεν έχει πετύχει ποτέ στη Γαλλία.

»Ο Νικολά Σαρκοζί απέτυχε έτσι παταγωδώς.

»Εντούτοις, ο Μακρόν ακολουθεί την ίδια πολιτική και στρέφεται πολύ συχνά στους ψηφοφόρους της Λεπέν, όσο δεν το έκανε ποτέ ο Σαρκοζί.

»Ο Μακρόν, που κάποτε επαινούσε την προσφυγική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, έχει πάρει μια επικίνδυνη τροχιά».

Κι όπως γράφει η TAZ, «ο πρόεδρος που ήθελε ταυτόχρονα να βρίσκεται και δεξιά και αριστερά, ακροβατεί πλέον με ένα πόδι».

Σχετικά άρθρα