Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπριος Πρέσβης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για λύση στο Κυπριακό»

Κύπριος Πρέσβης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για λύση στο Κυπριακό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), Ανδρέας Μαυρογιάννης, Γιώργος Χωριάτης, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), Τουρκία, Φίλιπ Κρίστοφερ,

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις προοπτικές ουσιαστικής προόδου στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ενημερώνοντας στελέχη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ για τις τελευταίες εξελίξεις, εν όψει και της συνάντησης των δύο ηγετών με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες στο Βερολίνο.

Η άτυπη ενημέρωση έγινε το βράδυ της Τρίτης, στη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε η ηγεσία της Ομοσπονδίας στον κ. Μαυρογιάννη.

Ο Κύπριος Πρέσβης αναφέρθηκε στην συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, η οποία έχει ως στόχο να συμβάλει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Δεν μπορώ να σας πω ότι η συγκυρία είναι η καλύτερη.

»Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται να γίνει κάτι στο Κυπριακό γενικά και ειδικότερα να γίνει τώρα», είπε.

Σημείωσε ότι η τουρκική τακτική τους τελευταίους μήνες έδειξε πως αποσκοπούσαν (οι Τούρκοι) να κερδίσουν αυτά που ζητούσαν, για να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Κι αυτό, πρόσθεσε, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Ο Κύπριος Μόνιμος Αντιπρόσωπος αναφέρθηκε και στις τουρκικές απειλές για εποικισμό των Βαρωσίων καθώς και τις συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ της και απάντησε σε ερωτήσεις.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ αναφέρθηκε στην υπερψήφιση στη Βουλή των νομοσχεδίων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

«Το αντιτουρκικό αίσθημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ουάσιγκτον, δεν αντανακλάται όπως θα θέλαμε και στο Κυπριακό», είπε, προσθέτοντας ότι εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται στην Κύπρο και την Ελλάδα είναι ότι η Ομογένεια «έχει απέναντί της στην Ουάσιγκτον έναν καλοπληρωμένο τουρκικό μηχανισμό δημοσίων σχέσεων».

Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης το τελευταίο διάστημα για την προώθηση των διαφόρων νομοσχεδίων στο Κογκρέσο, σημειώνοντας ότι η Δύση κλείνει τα μάτια στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο κ. Χωριάτης τόνισε τη σημασία να γνωρίζει η Ομογένεια τα θέματα που προωθούνται στην Ουάσιγκτον και διαβεβαίωσε τον κ. Μαυρογιάννη ότι «δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες μέχρι να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού.

Αποστόλης Ζουπανιώτης στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

Σχετικά άρθρα