Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοψήφισμα στη Βενετία για διοικητική αυτονόμηση από την Ιταλία

Δημοψήφισμα στη Βενετία για διοικητική αυτονόμηση από την Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενετία, Δημοψήφισμα, Ιταλία,

Νικητές σε δικαστική διαμάχη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με επίδικο την διοικητική αυτονόμηση από την Ιταλία αναδείχτηκαν κάτοικοι της Βενετίας που υποστηρίζουν το αίτημα.

Πρόκειται για μια ύστατη απόπειρα μείωσης των επιπτώσεων από τον μαζικό τουρισμό που, παρά τα τεράστια έσοδα, έχει προκαλέσει απίστευτη καταστροφή στην πανέμορφη πόλη, με μαζική έξοδο των μόνιμων κατοίκων από το ιστορικό κέντρο.

Οι υποστηρικτές της διοικητικής αυτονόμησης ισχυρίζονται ότι η πόλη χρειάζεται το δικό της δημοτικό συμβούλιο και δημοτική αρχή, καθώς «πνίγεται» από τα 20 εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται ετησίως.

«Μόνο ένας δήμαρχος πλήρως αφοσιωμένος στην πόλη μπορεί να την σώσει από τον υπερτουρισμό και την συνεπαγόμενη μείωση του μόνιμου πληθυσμού», ανέφερε ακτιβίστρια υπέρ της αυτονόμησης στους Times.

Υποστηρίζει ότι μία δομή ξεχωριστή από το Μέστρε θα μπορούσε να μειώσει την εξάπλωση του Airbnb και των εκμισθώσεων κατοικίας ευρύτερα, που έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια μείωση του ντόπιου πληθυσμού.

Από τη Βενετία τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αποχωρήσει 117.000 μόνιμοι κάτοικοι, με μόλις 53.000 να έχουν απομείνει στην πόλη – η οποία δεν εκλέγει τον δικό της δήμαρχο από το 1926.

Ο δήμαρχος του ενιαίου δήμου Βενετίας – Μέστρε κάλεσε τους κατοίκους της Βενετίας να μην συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα, οδηγώντας παράλληλα την υπόθεση στο δικαστήριο.

Σε μία προσπάθεια ενσωμάτωσης των αντιδράσεων δε, επέβαλε εισιτήριο στους τουρίστες που επισκέπτονται τη Βενετιά.

Το δημοτικό συμβούλιο υποστηρίζει επίσης ότι η απόσχιση της Βενετίας από την ηπειρωτική Ιταλία θα έχει και άλλες σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της πόλης, όπως αύξηση του κόστους αποκομιδής των απορριμμάτων.

Σχετικά άρθρα