Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλευτής Γιαζίντι: Δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε – Θα μας σκοτώσουν

Βουλευτής Γιαζίντι: Δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε – Θα μας σκοτώσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βαγδάτη, Βιαν Ντάχιλ, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κουρδιστάν, Τζιχαντιστές,

“Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, θα μας σκοτώσουν” καταγγέλλει η βουλευτής των Γιαζίντι Βιαν Ντάχιλ στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μία ημέρα μετά και την δεύτερη επιτυχημένη επέμβαση που έκανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Η Ντάχιλ τραυματίστηκε όταν το ελικόπτερο με το οποίο μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους εγκλωβισμένους Γιαζίντι έπεσε.

“Ο λαός μου είναι φοβισμένος, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στα σπίτια του, γιατί εκτός από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αισθάνονται προδομένοι από τους υπόλοιπους κατοίκους που δεν βοήθησαν” τονίζει στο τουρκικό πρακτορείο.

Η Ντάχιλ με την ιστορική ομιλία της στην Βουλή του Ιράκ είχε κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο την γενοκτονία των Γιαζίντι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

“Για εμάς υπάρχουν 2 επιλογές: Ή να ζήσουμε σε καταυλισμούς των Ηνωμένων Εθνών ή να μεταναστεύσουμε στο εξωτερικό. Προς το παρόν οι πιο ασφαλείς είναι όσοι κατάφεραν να περάσουν στις περιοχές των Κούρδων όπου τώρα πήραν όπλα και πολεμούν στο πλευρό των Πεσμεργκά” υπογράμμισε η Βιαν Ντάχιλ.

Σχετικά άρθρα