Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν προανήγγειλε πέντε νέες γεωτρήσεις μέσα στο 2020 στην ανατολική Μεσόγειο

Ο Ερντογάν προανήγγειλε πέντε νέες γεωτρήσεις μέσα στο 2020 στην ανατολική Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Πετρέλαιο, Πυρηνική Ενέργεια, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Η Τουρκία θα προχωρήσει στη διεξαγωγή πέντε νέων γεωτρήσεων για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο θα προχωρήσει μέσα στο 2020, όπως αναφέρεται στο «Ετήσιο πρόγραμμα της τουρκικής προεδρίας για το έτος 2020», που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 3 Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Τούρκος πρόεδρος ενέκρινε την πραγματοποίηση πέντε νέων γεωτρήσεων για φυσικό αέριο και πετρέλαιο το 2020 από την κρατική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) σε περιοχές της ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνουν και θαλάσσια οικόπεδα γύρω από τα Κατεχόμενα, για τα οποία έχει δώσει άδεια το ψευδοκράτος.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν δισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε βάθος τριών χιλιάδων χιλιομέτρων και τρισδιάστατες σε βάθος 20 χιλιάδων 707 χιλιομέτρων.

Θα διεξαχθούν επίσης έρευνες για σχιστολιθικό φυσικό αέριο και για αέριο μεθάνιο και για το σκοπό αυτό σχεδιάζεται η διάνοιξη πέντε μη παραδοσιακών πηγαδιών.

Για το 2020 προβλέπεται ακόμη κρατική επένδυση ύψους 13 δις 864 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών στον τομέα της ενέργειας, ώστε να καταστεί ο δεύτερος μετά τον τομέα της συγκοινωνίας, στον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι μεγαλύτερες επενδύσεις από την Άγκυρα.

Στο Ετήσιο Πρόγραμμα της τουρκικής προεδρίας για το 2020 αναφέρεται επίσης ότι στόχος είναι ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο Άκουγιου να λειτουργήσει το 2023 και οι υπόλοιποι μέχρι το τέλος του 2026.

Σχετικά άρθρα