Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηγέτης Χαμάς: Θα βομβαρδίζουμε το Τελ Αβίβ επί έξι μήνες

Ηγέτης Χαμάς: Θα βομβαρδίζουμε το Τελ Αβίβ επί έξι μήνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Γιαχία Σινουάρ, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τελ Αβίβ, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο ηγέτης της παλαιστινιακής ισλαμιστής οργάνωσης Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ, απείλησε ότι θα βομβαρδίσει το Τελ Αβίβ εάν το Ισραήλ αναλάβει στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο την οργάνωσή του.

«Έχουμε μια πολύ μεγάλη στρατιωτική δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας και εκατοντάδες μίλια τούνελ».

Μάλιστα, όπως προειδοποίησε, εάν ο ισραηλινός στρατός εισβάλει στη Γάζα, οι άνδρες της Χαμάς θα κινηθούν υπογείως από τα τούνελ.

Πρόσθεσε ότι εάν καταλήξει η ηγεσία της Χαμάς ότι η κατάσταση στη Γάζα χειροτερέψει, «θα βομβαρδίσουμε το Τελ Αβίβ και θα προκαλέσουμε κόκκινους συναγερμούς επί έξι μήνες».

Η Χαμάς, που είναι ο παλαιστινιακός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και σύμμαχος της Τουρκίας, γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει το Ισραήλ, δήλωσε ο Σινγουάρ.

Ανέλαβε μάλιστα και την ευθύνη για τις διαδηλώσεις στον συνοριακό φράχτη, μεταξύ Λωρίδας της Γάζας και Ισραήλ.

Η Χαμάς είναι μια θεοκρατική οργάνωση που διοικεί απολυταρχικά τη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες της Σαρία.

Ιδεολογικά δεν διαφέρει πουθενά από το Ισλαμικό Κράτος. Πολλά μέλη της μάλιστα ήταν εκείνοι που ίδρυσαν το Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά.

Σχετικά άρθρα