Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αιγύπτιοι σκότωσαν 83 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Σινά

Οι Αιγύπτιοι σκότωσαν 83 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 83 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν τον τελευταίο μήνα στο κεντρικό και το βόρειο Σινά, ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις.

Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζονται οι τζιχαντιστές ούτε οι οργανώσεις στις οποίες ανήκαν, αλλά στο βόρειο Σινά δραστηριοποιείται μόνο το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν επίσης πως στη διάρκεια αυτής της περιόδου, από τις 28 Σεπτεμβρίου, συνελήφθησαν 61 ύποπτοι ενώ βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν 376 εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, εκατοντάδες ένοπλοι τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί αφότου ο στρατός εξαπέλυσε μια μεγάλη εκστρατεία τον Φεβρουάριο του 2018 με στόχο να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος και οι συνδεόμενες με αυτό τζιχαντιστικές οργανώσεις στη χερσόνησο του Σινά, η οποία συνορεύει με το Ισραήλ και τη Γάζα.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοινώνουν τους θανάτους σποραδικά. Η οργάνωση «Επαρχία Σινά» (Βιλαέτι Σινά), τοπικός βραχίονας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έχει ορκισθεί πίστη στον νέο ηγέτη της οργάνωσης μετά τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ανέφερε το Σάββατο η οργάνωση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Σχετικά άρθρα