Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό υπ. Άμυνας «καταριέται» Γαλλική Εθνοσυνέλευση και Αμερικανική Βουλή

Το τουρκικό υπ. Άμυνας «καταριέται» Γαλλική Εθνοσυνέλευση και Αμερικανική Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Στο ψήφισμα της γαλλικής εθνοσυνέλευσης για την τουρκική εισβολή στη Συρία αναφέρεται κυριακάτικη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείο Άμυνας, μέσω της οποίας εκτοξεύονται νέα πυρά κατά της Δύσης, ενώ δεν λείπουν και οι έμμεσες απειλές, σημειώνοντας πως η Τουρκία είναι το τελευταίο τείχος ανάμεσα στην Ευρώπη και την τρομοκρατία.

Το υπουργείο Άμυνας σημειώνει για την απόφαση της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας ότι δεν «είναι παρά μια προσπάθεια να κρύβονται και να στρεβλώνουν τα γεγονότα από την παγκόσμια κοινή γνώμη, ιδιαίτερα τον γαλλικό λαό».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης εκτοξεύονται πυρά και κατά των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Την Τετάρτη η Γαλλική Εθνοσυνέλευση υιοθέτησε ομόφωνα ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα που καταδικάζει την τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.

Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η κουρδική πολιτοφυλακή που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Άγκυρα.

Ένα παρόμοιο ψήφισμα είχε εγκρίνει την περασμένη εβδομάδα και η Γερουσία.

Σχετικά άρθρα