Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αμερικανική Βουλή άρχισε να καλεί μάρτυρες για την παραπομπή Τραμπ

Η αμερικανική Βουλή άρχισε να καλεί μάρτυρες για την παραπομπή Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Ξεκίνησαν οι κλήσεις μαρτύρων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Βουλή των Αντιπροσώπων για το ενδεχόμενο παραπομπής του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Ρίκ Πέρι κι ο διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Ράσελ Βον κλήθηκαν να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθεί η διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πάντως, ο Ρίκ Πέρι θα αρνηθεί να προσέλθει ενώπιον των επιτροπών και να καταθέσει, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας, Σέιλιν Χάινς.

«Ο υπουργός δεν θα συμμετάσχει σε μία κλειστή έρευνα όπου είναι απαγορευμένο να βρίσκεται παρών ένας συνήγορος του υπουργείου», ανέφερε η κ. Χάινς και πρόσθεσε:

«Εάν η επιτροπή ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει μία σοβαρή διαδικασία ευχαρίστως να αποστείλουν υπ’ όψην του υπουργού μία πρόσκληση για να συμμετέχει σε μία ανοικτή ακρόαση, όπου θα παρίσταται και ο δικηγόρος του υπουργείου και θα μπορεί να είναι μάρτυρας της διαδικασίας και όλος ο Αμερικανικός λαός».

Επιπλέον, την ερχόμενη Τετάρτη έχουν κληθεί να καταθέσουν ο σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών Ούρλιχ Μπρέχμπουλ και ο υφυπουργός Εσωτερικών υπεύθυνος για τις πολιτικές υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ.

Σχετικά άρθρα