Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαρζανί: «Το Ισλαμικό Κράτος δεν τελείωσε»

Μπαρζανί: «Το Ισλαμικό Κράτος δεν τελείωσε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασρούρ Μπαρζανί, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο θάνατος του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, δεν σημαίνει το τέλος της ένοπλης οργάνωσης ή ότι ο κόσμος τώρα είναι ασφαλής, δήλωσε ο πρωθυπουργός του ιρακινού Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί.

«Δεν νομίζω ότι η δουλειά τελείωσε.

»Νομίζω ότι ο Αλ Μπαγκντάντι ήταν στην κορυφή αυτής της οργάνωσης, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει το τέλος του Ισλαμικού Κράτος.

»Οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους σε διαφορετικές περιοχές λειτουργούσαν σχεδόν ανεξάρτητα.

»Εμπνέονται από το όραμα του ηγέτη τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να επιχειρούν δίχως τον ηγέτη τους», είπε ο Κούρδος πρωθυπουργός μιλώντας στο ABC News.

«Όσοι τρομοκράτες σκοτώνονται ή συλλαμβάνονται σημαίνει λιγότερη απειλή, αλλά δεν σημαίνει ότι ο κόσμος είναι σήμερα ένας ασφαλέστερος τόπος, επειδή δεν ξέρετε τι ή ποιος θα τους αντικαταστήσει».

Ανέφερε επίσης ότι χιλιάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κρατούνται σε φυλακές στη Συρία, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια μεγάλη απειλή για ολόκληρο τον κόσμο εάν ποτέ δραπέτευαν από τις φυλακές.

Σχετικά άρθρα