Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

21χρονη Ινδή αυτοκτόνησε γιατί ο άντρας την κορόιδευε για το δέρμα της

21χρονη Ινδή αυτοκτόνησε γιατί ο άντρας την κορόιδευε για το δέρμα της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοκτονία, Ινδία ή Μπάρατ,

Μια νεαρή από την Ινδία αυτοκτόνησε επειδή ο σύζυγός της την κορόιδευε διαρκώς λόγω της σκούρας επιδερμίδας της.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία στο Ρατζαστάν, ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του συζύγου της νεαρής γυναίκας μετά από καταγγελία του πατέρα της, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο άνδρας είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της.

Μέχρι στιγμής συλλήψεις δεν έχουν γίνει. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, αρκετοί Ινδοί θεωρούν το ανοιχτόχρωμο δέρμα ανώτερο σε σχέση με τους σκούρους τόνους, ενώ υπάρχουν πολλά «καλλυντικά» και προϊόντα περιποίησης που υπόσχονται πιο λευκό δέρμα.

Όπως ισχυρίζεται ο πατέρας της 21χρονης ο σύζυγος της διαρκώς χλεύαζε τον τόνο του δέρματος.

Αυτήν δεν είναι η πρώτη φορά που αυτού του είδους σχόλια για το σκούρο δέρμα οδήγησαν μια γυναίκα στην Ινδία στο να βάλει τέλος στη ζωή της.

Μία 29χρονη είχε αυτοκτονήσει το 2014 επειδή την κορόιδεψε ο σύζυγός της για το χρώμα του δέρματός της, ενώ το 2018 μία 14χρονη έκοψε το νήμα της ζωής της επειδή οι συμμαθητές της τη φώναζαν άσχημη, λόγω του δέρματός της.

Συντάκτρια του ινδικού BBC στην Ινδία τονίζει την επικίνδυνη «εμμονή» των Ινδών με το χρώμα του δέρματός τους.

Από μικρή ηλικία, τα κορίτσια με σκούρο δέρμα γίνονται δέκτες υποτιμητικών χαρακτηρισμών. Δέχονται bullying στο σχολείο, στις παιδικές χαρές, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, και είναι σύνηθες φαινόμενο οι συγκρίσεις ακόμα ανάμεσα και σε αδέλφια, που το ένα έχει το προνόμιο» του πιο ανοιχτού δέρματος.

Σχετικά άρθρα