Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά την αμερικανική Βουλή και η Γερουσία θα ψηφίσει κυρώσεις στην Τουρκία

Μετά την αμερικανική Βουλή και η Γερουσία θα ψηφίσει κυρώσεις στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λίντσεϊ Γκράχαμ, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Γερουσία είναι έτοιμη να ακολουθήσει τα βήματα της Βουλής των Αντιπροσώπων στο θέμα των κυρώσεων και να τις ψηφίσουν και οι γερουσιαστές.

Αυτή η εξέλιξη θα δέσει κυριολεκτικά τα χέρια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να φέρει σχέδιο νόμου ενώπιον της Ολομέλειας της Γερουσίας και μίλησε με θαυμασμό για το συντριπτικό αποτέλεσμα στην αμερικανική Βουλή, που απαιτεί σκληρές κυρώσεις στην Τουρκία και στοχεύει προσωπικά στον Ταγίπ Ερντογάν.

Είμαι έτοιμος είπε ο Γκράχαμ, να ακολουθήσω το νομοσχέδιο της Βουλής που ήδη ψηφίστηκε με συντριπτική υποστήριξη από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους.

«403 ψήφισαν υπέρ και μόνο 16 κατά. Αναμένω ότι η Γερουσία θα πάρει απάνω της τον ίδιο σκοπό και να υπογραμμίσει κατηγορηματικά στην Τουρκία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνουν στο περιθώριο, καθώς οι Τούρκοι δημιουργούν προβλήματα για εμάς και τους συμμάχους μας.

»Ο Ερντογάν δημιούργησε αυτό το χάος και πρέπει να το διορθώσει.

»Το Κογκρέσο προτίθεται να σταθεί δίπλα στις δυνάμεις των Κούρδων και της SDF που μας βοήθησαν να καταστρέψουμε το ISIS ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα».

Σχετικά άρθρα