Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Ελλήνων Ουκρανίας: «Η δύναμη του πνεύματος των συνελλήνων είναι ανυπέρβλητη»

Πρόεδρος Ελλήνων Ουκρανίας: «Η δύναμη του πνεύματος των συνελλήνων είναι ανυπέρβλητη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 28η Οκτωβρίου, Αλεξάνδρα Προτσένκο, Ελληνική Ομογένεια, Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, Ουκρανία,

Στο μήνυμά της για την 28η Οκτωβρίου προς τα μέλη της αρχαίας ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία (Έλληνες Κριμαίας και Μαριούπολης), η πρόεδρος Αλεξάνδρα Προτσένκο – Πιτσατζή βρίσκει την ευκαιρία να ενδυναμώσει τους ομοεθνείς μας στη χώρα αυτή, οι οποίοι βρέθηκαν ανάμεσα στις εμπόλεμες παρατάξεις Ρώσων και Ουκρανών.

«Η δύναμη του πνεύματος των συνελλήνων, ενισχυμένη από τα ηρωικά παραδείγματα της νίκης των μαχητών για την ελευθερία της Ελλάδας, είναι ανυπέρβλητη», τονίζει η Αλεξάνδρα Προτσένκο – Πιτσατζή.

Διαβάστε το μήνυμά της:

«Αγαπητοί φίλοι! Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλογών Ουκρανίας σας χαιρετώ για την επέτειο της ημέρας του «ΟΧΙ»!

»Η 28η Οκτωβρίου 1940 σηματοδοτεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην νεότερη ιστορία των Ελλήνων για όλο τον κόσμο.

»Το έπος των Ελλήνων μαχητών για την ελευθερία αποτελεί ορόσημο στη ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

»Είναι ένα παράδειγμα μίμησης για όλους τους λαούς που σήμερα αγωνίζονται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, εναντίον του ολοκληρωτισμού, της ξενοφοβίας και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

»Το ανθρώπινο κόστος της αντίστασης στους Ιταλούς επιδρομείς που εισέβαλαν στην Ελλάδα ήταν χιλιάδες ζωές των συμπατριωτών μας που υπερασπίστηκαν τη πατρίδα μας.

»Όλος ο κόσμος θαύμασε τον ηρωισμό και την αφοσίωση του Ελληνικού λαού.

»Υποκλινόμαστε στους πατριώτες που υπερασπίστηκαν την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας με όπλο στα χέρια τους και θρηνούμε για τους πεσόντες ήρωες.

»Στις 28 Οκτωβρίου γιορτάζουμε επίσης την επέτειο της απελευθέρωσης της Ουκρανίας από τους ναζιστές εισβολείς.

»Αυτή η ιερή ημέρα προκαλεί πάντα ένα συναίσθημα ενθουσιασμού και απεριόριστης υπερηφάνειας για τον λαό μας αλλά και πικρή θλίψη ταυτόχρονα.

»Είναι γνωστό με πόσο σκληρό αντίτιμο επιτεύχθηκε η νίκη μας.

»Υποκλινόμαστε ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ιερή μνήμη των πεσόντων, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα μεγάλο σεβασμό στους βετεράνους που μέσα από τεράστιες κακουχίες πάλεψαν για την απελευθέρωση της πατρίδας.

»Σήμερα, η δοκιμασία του ακήρυχτου πολέμου βρήκε την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία, ιδιαίτερα τους κατοίκους των χωριών με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό, στη ζώνη της Επιχείρησης Ηνωμένων Δυνάμεων στο Ντονμπάς.

»Όμως θα καταπολεμήσουμε και αυτή την επιδρομή, γιατί η δύναμη του πνεύματος των συνελλήνων, ενισχυμένη από τα ηρωικά παραδείγματα της νίκης των μαχητών για την ελευθερία της Ελλάδας, είναι ανυπέρβλητη.

»Σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη εποχή, παρά τις εξωτερικές απειλές εμείς, οι Έλληνες, διακρινόμαστε για την αφοσίωση στις δημοκρατικές αρχές και τον ακλόνητο πατριωτισμό, την ειρήνη και τη δημιουργικότητα.

»Αυτό θα ζητούσαν από μάς αυτοί που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδας μας.

»Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας

»Αλεξάνδρα Προτσένκο- Πιτσατζή».

Σχετικά άρθρα