Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός ράπερ έγινε τζιχαντιστής και ποζάρει με κομμένο κεφάλι!

Βρετανός ράπερ έγινε τζιχαντιστής και ποζάρει με κομμένο κεφάλι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπντέλ Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι, Βρετανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ένας Βρετανός ράπερ που πολεμά υπό τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πόζαρε στο twitter κρατώντας το κομμένο κεφάλι ενός Σύρου.

Ο Αμπντέλ Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι (Abdel Majed Abdel Bary), 23 ετών, από το Λονδίνο ανάρτησε μια φωτογραφία με τη λεζάντα “ποζάρω με το κλεφτρόνι μου ή ό,τι έχει απομείνει από αυτόν”.

Ο πατέρας του Μπάρι επίσης θεωρείται ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Ο νεαρός που μεγάλωσε με όλες τις ανέσεις έφυγε πέρσι για να πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και από τότε έχει ποστάρει ολόκληρο άλμπουμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες από θύματα των τζιχαντιστών και από μάχες.

Μάλιστα σε μια φωτογραφία που έχει δημοσιεύσει με αρκετά κεφάλια καρφωμένα πάνω σε παλούκια, σχολίασε ότι “πόσο όμορφο είναι να βλέπεις το λόγο του Θεού να εφαρμόζεται”.

Η φωτογραφία του Μπάρι που ποζάρει με ένα κομμένο κεφάλι τραβήχτηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης Ράγκα στη Συρία. Τον Ιούνιο ο Μπάρι σε άλλη του ανάρτηση προειδοποιούσε ότι σύντομα η τζιχάντ (ο ιερός πόλεμος) θα φτάσει και στη Βρετανία. Μάλιστα, έγραψε χαρακτηριστικά: “Τα λιοντάρια έρχονται για εσάς άπιστοι… αποκεφαλισμοί στις αυλές σας, σύντομα”.

Ο λογαριασμός του Μπάρι στο twitter απενεργοποιήθηκε, ωστόσο αυτό που έχουν παρατηρήσει οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είναι ότι οι Βρετανοί μουσουλμάνοι που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος συνεχώς παρακινούν κι άλλους ομόθρησκούς τους, με βρετανικά διαβατήρια, να αφήσουν την Αγγλία και να καταταγούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αμπντέλ Ματζέντ Αμπντέλ Μπάρι είναι γιος του Αντέλ Αμπντούλ Μπάρι (Adel Abdul Bary), ενός Αιγυπτίου μετανάστη, ο οποίος εκδόθηκε το 2012 από τη Βρετανία στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για τρομοκρατικές ενέργειες, ύστερα από χρόνια δικαστικών αγώνων. Κατηγορείται ότι είχε σχέση με βομβιστικές επιθέσεις σε αμερικανικές πρεσβείες το 1998.

Μάλιστα, εκείνες οι επιθέσεις είχαν θεωρηθεί ως η παρθενική εμφάνιση της Αλ Κάιντα. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι βρετανικές Αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια να εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εξ αρχής και είναι γνωστό ότι ζούσαν με κρατικές παροχές παρά το δηλωμένο μίσος τους για τη χώρα που τους φιλοξενούσε και τους συντηρούσε.

Abdel-Majed Abdel Bary-mesa

Σχετικά άρθρα