Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συνεργασία με τους Κούρδους οι Αμερικάνοι σκότωσαν τον αρχηγό του ISIS Μπαγκντάντι

Σε συνεργασία με τους Κούρδους οι Αμερικάνοι σκότωσαν τον αρχηγό του ISIS Μπαγκντάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαζλούμ Άμπντι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, φέρεται να είναι νεκρός, σύμφωνα με έμμεση επιβεβαίωση του Κούρδου στρατηγού Μαζλούμ Αμπντί.

Για μία «ιστορική, επιτυχημένη επιχείρηση» έκανε λόγο ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι, εν μέσω των αναφορών που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ για τον θάνατο του επικεφαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σε αμερικανική επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία.

«Μια ιστορική, επιτυχημένη επιχείρηση, αποτέλεσμα της συνεργασίας σε επίπεδο πληροφοριών με τις ΗΠΑ», έγραψε ο Μαζλούμ Άμπντι στο Twitter, αν και δεν επιβεβαίωσε ξεκάθαρα τον θάνατο του Αλ Μπανγκντάντι.

Στο μεταξύ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι Αμερικανοί κομάντος κατέβηκαν από ελικόπτερα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας για να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον τζιχαντιστών.

«Η επιχείρηση είχε στόχο υψηλόβαθμα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους» ανέφερε το Παρατηρητήριο, σημειώνοντας ότι η επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έγινε κοντά στο χωριό Μπαρίσα στην επαρχία Ιντλίμπ.

Λίγο νωρίτερα η ιστοσελίδα είχε επισημάνει ότι οκτώ ελικόπτερα στοχοθέτησαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα, μια περιοχή όπου βρίσκονταν «ομάδες που πρόσκεινταν στο Ισλαμικό Κράτος».

«Τα πυρά είχαν στόχο ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα, όπου βρίσκονταν ομάδες που πρόσκεινταν στο Ισλαμικό Κράτος», επεσήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Ο ίδιος πάντως σημείωσε πως «δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ούτε να διαψεύσουμε την παρουσία του Μπαγκντάντι» στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο εννέα άνθρωποι – ανάμεσά τους δύο γυναίκες και τουλάχιστον ένα παιδί – σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιδρομής, η οποία διήρκησε δύο ώρες.

Το σπίτι που πιστεύεται ότι ήταν ο βασικός στόχος δέχθηκε πυρά από αέρος προτού μέλη των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού κατέβουν από ελικόπτερα και εμπλακούν σε μάχες στο έδαφος, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ η κρατική τηλεόραση του Ιράκ μετέδωσε εικόνες από τη φερόμενη αμερικανική επιδρομή στη Συρία με στόχο τον Αλ Μπανγκντάντι.

Σε εικόνες που τραβήχτηκαν υπό το φως της ημέρας φαίνεται ένας κρατήρας στο έδαφος, πιθανόν αποτέλεσμα της επιχείρησης, και ματωμένα, σκισμένα ρούχα.

Επίσης μετέδωσε νυκτερινές εικόνες από μία έκρηξη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας ο οποίος επεσήμανε ότι ιρακινές υπηρεσίες Πληροφοριών βοήθησαν στον εντοπισμό του Αλ Μπαγκντάντι.

Σχετικά άρθρα