Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ απείλησε ξανά την Τουρκία και έστειλε στρατό στις πετρελαιοπηγές της Συρίας

Ο Τραμπ απείλησε ξανά την Τουρκία και έστειλε στρατό στις πετρελαιοπηγές της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ντόναλντ Τραμπ, Πετρέλαιο, Πηγή Ειρήνης - Στρατιωτική Επιχείρηση, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Νέα προειδοποίηση στην Τουρκία, να μην πειράξει τους Κούρδους, ενώ αποχωρούν από τη Βόρεια Συρία, έστειλε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, σε μία κίνηση που προβληματίζει τους αναλυτές και τους παρατηρητές στην Ουάσιγκτον, γράφει το Hellas Journal.

Ενώ είχε παίξει το παιγνίδι της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων, συνεχίζει η ίδια ιστοσελίδα, τώρα φαίνεται τους έχει πάλι ανάγκη για να προστατεύσουν τις πετρελαιοπηγές της Συρίας, όπου αποστέλλει προς ενίσχυση Αμερικανούς στρατιώτες και άρματα μάχης.

Ο κ. Τραμπ έγραψε στο Twitter:

«Η Τουρκία κατανοεί πλήρως ότι δεν μπορεί να πυροβολήσει εναντίον των Κούρδων καθώς αφήνουν αυτό που θα είναι γνωστό ως «Ασφαλής Ζώνη» για άλλες αρκετά κοντινές περιοχές.

»Δεν χρειάζεται να επαναλάβω ότι οι κυρώσεις μεγάλης κλίμακας θα επιβληθούν για τυχόν παραβιάσεις. Πάει καλά!

»Το ISIS ασφαλίζεται από Κούρδους με την Τουρκία έτοιμη να υποστηρίξει.

»Οι ΗΠΑ έχουν κερδίσει τρισεκατομμύρια δολάρια σε πλούτο από τον Νοέμβριο του 2016. Όλοι οι άλλοι έχουν χαθεί.

»Η δύναμή μας είναι οικονομική, πριν αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε το αναγεννημένο στρατό μας, μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση.

»Το πετρέλαιο (σ.σ. της Συρίας) ασφαλίζεται. Οι στρατιώτες μας έχουν φύγει και φεύγουν από τη Συρία για άλλα μέρη. Μετά θα επιστρέψουν στην Αμερική.

»Υποτίθεται ότι θα είμαστε εκεί για 30 ημέρες. Αυτό ήταν πριν από 10 χρόνια.

»Όταν οι ανιχνευτές αυτοί που έλεγαν ότι είναι λάθος (να είμαστε) στη Μέση Ανατολή για 20 χρόνια, ρωτούν γιατί αποχωρούμε από τη συμφωνία.

»Απλά λέω, το πετρέλαιο. Και φέρνουμε τους στρατιώτες μας πίσω στα σπίτια τους. Ο ISIS είναι ασφαλής!».

Αμερικανικό στρατιωτικό κονβόι στις πετρελαιοπηγές της Ανατολικής Συρίας, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ βρίσκονται οι περισσότερες πετρελαιοπηγές της Συρίας. Η πόλη της Ντέιρ Αλ Ζουρ και η επαρχία δυτικά του Ευφράτη ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση. Ανατολικά του Ευφράτη από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Εκεί υπάρχει και το στρατηγικής σημασίας συνοριακό πέρασμα Αμπού Καμάλ (ή Αλ Μπουκαμάλ), από το οποίο διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Δαμασκό με τη Βαγδάτη και κατά προέκταση την Βηρυτό με την Τεχεράνη. Είναι ο χερσαίος δρόμος που χρησιμοποιεί το Ιράν για να «φτάσει» το Ισραήλ. Σε αυτή την περιοχή αποφάσισε να παραμείνει ο Ντόναλντ Τραμπ. Με μαύρο χρώμα περιοχές που παραμένουν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα